Zotte Zuivel: Varkentjes, Maskers, Bloempotten, Bloemen en Poppetjes


Toetjes (zoals Danoontjes) en pakjes drinken zijn voor de kleinsten een goed alternatief voor snoep en chips. Wilt u het toetje ook nog feestelijk ‘aankleden’, dan bent u nu op de juiste pagina beland.

Varkentjes

Lioba: “Teken het varkentje dat je hier vindt na op roze karton en maak het zo groot dat zijn neus even groot is als de onderkant van een toetje. U kunt de tekening ook met de printer afdrukken. Knip het varkentje en teken er met viltstift ogen en een mond op. U kunt de oogjes ook uit wit en blauw papier knippen en opplakken. Knip de neus uit en duw hier vanaf de achterkant een toetje doorheen.”

 

Esther: Kevin gaat op zijn 3e verjaardag varkentjes met een toetje uitdelen. Bij deze de foto!

Maskers (leuk bij een carnavalsfeest!)

Jeanette: “Maak maskers van een berenkop, varkenskop en/of een poezenkop. Knip twee rondjes voor de ogen en voor de neus een rondje ter grootte van een toetje. Snorharen en andere details niet vergeten. Als het toetje op is, kan het lege, schone bakje weer terug als neus en is het gewoon een leuk masker.”

Bloempotten

Joke: “Toen onze zoon Jan afscheid nam bij de peuterspeelzaal, heb ik van toetjes bloempotjes gemaakt. Heel simpel, door op het toetje een bloemetje van karton te maken. Een kaartje er bij aan en klaar is Kees!”

Bloemen

Inge: “Knip uit gekleurd karton een leuke bloem. Niet te klein. Knip uit het hart van de bloem een gat dat zo groot moet zijn, dat er een toetje in past. Koop daarbij leuke kindersevetten en plastic lepeltjes en geef die bij het toetje.”

Dorien: “Knip van een groen vouwblaadjes een bloemblad dat groter is dan een deksel van een toetje. Plak dit blad op het toetje. Steek een buigrietje in de deksel. Plak aan het uiteinde om het rietje heen nog een paar kleine bloemblaadjes en eventueel nog wat blaadjes aan de steel. Serveren op een met groen papier versierd dienblad.”

Poppetjes

Mariella: “Plak twee toetjes met de dekseltjes op elkaar. Aan de onderste maakt u voetjes en armpjes van papier. Op de bovenste tekent u een gezichtje vouwt u een hoedje van papier.”

Meer Zotte Zuivel>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen