Wie zoet is, krijgt lekkers…


Naast de recepten voor pepernoten en marsepein is het Sint-thema ook op andere manieren culinair door te voeren. Bij de VanHarte Tip Top Tien voor Sint met gelovers, vond u al één suggestie. Maak voor uw kinderen hun lievelingskostjes klaar en geef er Sint-gerelateerde namen aan. Spaanse Sintensoep en Chocoladelettertaart bijvoorbeeld. Hieronder nog wat suggesties die met name voor volwassen Sint-feesten zeer geschikt zijn.

Echt Hollands

Sinterklaas wordt geassocieerd met puur Hollandse gezelligheid. Wat past daar nu beter bij dan stamppot. Wat denkt u van een stamppotbuffet. Zuurkool, boerenkool, hutspot en hete bliksem op een rij met worsten en spek, al dan niet gerookt. Snel op te warmen op het moment dat u toe bent aan eten voor of na de feestelijkheden.

Spaanse sferen

Neem het thuisland van de Sint als smakelijk thema. Zorg voor gazpacho en overheerlijke tapas, zoals tortilla, calamares, patatas bravas en chorizo. Makkelijk voor te bereiden, zodat u zich tijdens het feest volledig op het Sint-plezier kan concentreren.

Wild Wintervoer

Mogelijk laat uw feestkeuze ruimte en tijd voor uitgebreid dineren. Kies dan voor een wild Sint-festijn. Ga bijvoorbeeld voor hertenbiefstukjes of eend. Kruid het vlees met kaneel of speculaaskruiden voor een echte Sint-smaak. Heerlijk te combineren met aardappelpuree met nootmuskaat en rode kool met veenbessen. De eend kan uitstekend met warme zuidvruchten worden gecombineerd.

Surprise Surprise

Verrassingen zijn onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Vraag alle gasten om een gerecht mee te nemen. Geef aan of het een voor-, hoofd- of nagerecht moet zijn, maar laat het verder open. Dat wordt nog eens echt een Surprisemenu.

5 December Toetjes

Ijsliefhebbers combineren kaneelijs met speculaasijs in een coupe, die ze garneren met pepernoten.  Weet u zelf andere leuke links, laat het ons weten):

Vanharte wenst u een smakelijk Sint-feest toe!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen