Voorkom een Flop


Bent u in het gelukkige bezit van een partner of stapt u vrolijk single door het leven? In beide gevallen is Valentijnsdag de moeite van het vieren waard. In Nederland associëren we Valentijnsdag voornamelijk met de romantische liefde. In Engeland is het echter ook een feest om vriendschappen te vieren. Of u nu uw partner of uw platonische vriend(in) wilt verrassen, een stukje organisatie komt er altijd bij kijken.

Bedenken, uitnodigen en reserveren

Bedenk uw date

Wat gaat u doen. Uit of thuis? In Nederland of over de grenzen. Geldt dat “money is no object” of zijn de budgetmogelijkheden beperkt? Kiest u een vertrouwde activiteit of bent u in voor iets nieuws? Wat u ook kiest, voorop staat dat uw Valentijn het leuk vindt! Kijk bij onze date-tips voor inspiratie.

Uitnodigen van uw Valentijn

Het is belangrijk om uw Valentijn tijdig uit te nodigen. Zeker als het om een nieuwe liefde gaat. Die zou nog voor de grote dag voor uw neus kunnen worden weggekaapt. Doe dit dus zo’n vier weken van tevoren. Stuur een romantische kaart die u in de winkel koopt of maak uw eigen exemplaar. Als u zich geïnspireerd voelt, kunt u de uitnodigingstekst al heel romantisch maken. Schrijf een mooi gedicht of een liefdesverklaring.

Reserveren van tijd en lokaties

Als u uw Valentijn wilt verrassen, is het van het grootste belang om zijn of haar vrije dag te regelen. Als Valentijnsdag tenminste op een werkdag valt (2001: woensdag). Gaat het om een meerdaags tripje, dan moeten er misschien wel wat dagen aan worden vastgeplakt. Oriënteer u op romantische lokaties in eigen land of zoek het buitenlandse op als uw budget het toelaat. Romantische steden zijn bijvoorbeeld Parijs, Venetië en Praag. Boek tijdig uw reis en verblijf. U bent vast niet de enige die voor deze dag op zoek is naar een romantische lokatie.

Verzorgen, cadeau en De Vraag

Verzorg uw uiterlijk

Koop een nieuwe outfit voor de gelegenheid. Bezoek de kapper of schoonheidsspecialist. Toon u van uw beste kant. Vrouwelijke Valentijnen stellen het vast op prijs wanneer u ze verrast met een beauty-verrassing voor u samen uitgaat.

Regel het cadeau

Denk tijdig na over het cadeau. Maakt u het zelf of koopt u iets? Hou ruim van tevoren de terloopse opmerkingen van uw Valentijn in de gaten of ondervraag vrienden en familie. Wat vindt hij of zij leuk? Kijk bij onze Valentijn Cadeautips.

Stel de grote vraag

Valentijnsdag is een mooie datum om uw geliefde ten huwelijk te vragen. Kijk bij onze rubriek Huwelijksaanzoeken voor tips en originele ideeën.

Wij wensen u een onvergetelijke Valentijnsdag toe!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen