Verrassend Fruit: Groene verrassing, Cactus en een Fruitige traktatie


Groene verrassing, Cactus en een Fruitige traktatie: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie. En dat er in sommige traktaties een klein snoepje is verwerkt…. tja, dat zien we voor deze keer door de vingers.

Groene verrassing

Koop bij een tuincentrum zaailingen van groente of kruiden, zoals sla of peterselie. Laat de jarige job ongedecoreerde kartonnen bekertjes versieren met stift, potlood, plakhttps://vanharte.nl/wp-content/uploads/Images et cetera. Vul elk bekertje met wat tuinaarde en een plantje. Doe rond het bekertje eventueel een strik van dropveters of een snoepketting.

Cactus

Karin: “Aangezien mijn dochter een voedselintolerantie heeft (geen suiker, kleurstof en chocolade) is het moeilijk iets te vinden dat ze zelf ook mag hebben. Dit is een goed voorbeeld. Neem een niet te grote bloempot en zet daar een courgette in. Vul de bloempot met kiezelstenen voor de stevigheid!!!! Aan de courgette steekt u allemaal cocktailprikkertjes met verschillende soorten fruit in hapklaar formaat. Afhankelijk van het aantal kinderen maak je meerdere cactussen. Je kunt als extraatje de bloempotjes beschilderen in leuke frisse kleurtjes.”

Fruitige traktatie

Monique: “Koop gekleurde, plastic bekers en vul deze met zelfgemaakte bowl. Buigrietje met franjes eraan en een lepeltje erbij. Gezond en lekker. De beker mogen ze houden natuurlijk.”

Marion: “Ik heb eens fruitsalade gegeven. Gewoon het fruit van dat jaargetijde gebruiken, dus aardbeien of juist druiven en appeltjes en kiwi. Snij er blokjes van en doe deze in een plastic bekertje of schaaltje.”

Meer Verrassend Fruit>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen