Verkleden en schminken


De meeste kids zijn dol op verkleden. Een doos oude kleding, stropdassen, lakens en sieraden is voldoende voor een hele middag pret. Geeft u een themafeest? Dan is verkleden bijna een ‘must’.  Maar waar moet u op letten? De VanHarte Tip Top Tien voor Verkleedpartijen biedt hulp. VanHarte Tip Top Tien voor Verkleedpartijen (tien gouden tips voor verkleden op een kinderfeest) 

1. Lees en bookmark deze site

2. Bedenk wat u wilt

Kinderen die verkleed op het feestje komen, is wel heel leuk. Maar minstens even leuk is het om van het verkleden en schminken een onderdeel van het feest te maken.

3. Hou rekening met de ouders

Kiest u ervoor kinderen verkleed op het feest te laten komen, schrijf dan eenvoudige verkleedtips op de uitnodiging (b.v. militairen komen in het groen en zwart). Ga er altijd van uit dat de meeste ouders geen geld/tijd/mogelijkheid hebben kostuums te maken of te huren.

4. Zorg voor extra kleren

Hou er bij de planning rekening mee dat kinderen soms toch niet verkleed zullen komen. Leg daarom wat reserve-kostuums klaar.

5. Hou het simpel

Verkleedt u de kinderen op het feest zelf? Dure verkleedkleren zijn absoluut niet nodig. Met crêpepapier, maskers, hoedjes en wat oude kleren bereikt u al snel een leuk resultaat. Ziet u het echt niet zitten om zelf verkleedkleren te maken, dan kunt u ook kant-en-klare verkleedkoffers huren voor een feestje.

6. Nooit dwingen 

Sommige kinderen willen echt niet worden geschminkt of verkleed. Zet ze niet onder druk. Soms trekken ze later alsnog bij. En zo niet, dan is er nog niets aan de hand.

7. Hou uw camera bij de hand

Leg het eindresultaat op foto en/of film vast. Leuk als bedankje en als herinnering. 

8. Bereid u goed voor

Probeer dingen die u tijdens het feestje wilt maken van tevoren uit en pas ze bij uw kind. Zorg dat alles wat u nodig heeft klaar ligt. Zorg voor meer dan voldoende materiaal. Sommige dingen kunt u beter van tevoren in elkaar zetten, uitknippen et cetera.   

9. Denk aan de veiligheid

Hou bij het zelf maken van verkleedkleren, hoeden, baarden, ooglapjes en ga zo maar door, rekening met de leeftijd van de kinderen. Een open deur? Ja, maar toch! Niet ieder kind is even handig en ervaren met schaar en lijmpot als dat van u. Zorg voor bescherming van de kleding en hou een verbandtrommeltje binnen handbereik. Controleer ook de inhoud hiervan. 

10. Zorg voor hulp

Zeker wanneer u met de kids gaat knutselen, maar ook voor het schminken en omkleden, is voldoende volwassen hulp onontbeerlijk. Controleer vlak voor het feestje of uw hulp echt beschikbaar is!

Wanneer u alles goed heeft voorbereid, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Geniet van het plezier en de blije gezichten!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen