Varkens en Spinnen


De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een traktatie in de vorm van het favoriete beest van uw jarige job, is bijna een schot voor open doel. Voor wie op zoek is naar inspiratie volgen hier dierentraktaties die hun succes in de praktijk hebben bewezen. 

Spinnen (leuk bij een griezelfeest!)

Andra: “Haal ronde spekken en steek hierin vier of vijf cocktailprikkers. Maak hieromheen met een dropveter of fruitveter een web (zoals in de herfst met een kastanje).”

Marieke: “Rijg kleine stukjes dropveter door een mini-Hamka’s chipje (die heeft zes gaatjes) en je spinnetjes zijn klaar.”

Varkens

Ellen: “Leg een ruitvormig spekje in de breedte, met de roze kant naar voren. Plak hierop met glazuur een ‘biggetje’ (snoepje in de vorm van biggenhoofd). Omwikkel de puntjes met rode aardbeiveter. Steek er een vlaggetje met een feestvarkentje erop doorheen om het biggenhoofdje extra vast te zetten.”

Liesbeth: “Eerst beplakt u een bierviltje met licht roze karton of papier. Dan maakt u een kleiner rondje, dat u ook met roze papier beplakt. Dit wordt de neus van het varken. Hier tekent u twee zwarte puntjes op. Op het bierviltje plakt u een doosje Smarties of rozijntjes. Hierop plakt u het kleinere roze rondje. Verder maakt of tekent u oogjes en oortjes! Op de achterkant van het bierviltje kunt u een persoonlijke tekst kwijt. Maak tot slot een touwtje of dropveter aan het bierviltje vast en rijg hieraan ringchipjes.”

Mirjam: “Wikkel een mandarijntje in roze crepepapier. Krul de achterkant als een varkensstaart en plak op de voorkant een biggenkop van Katja. Zo krijg je een leuk en gezond varkentje.”

Lioba: “Teken het varkentje dat je hier vindt, na op roze karton en maak het zo groot dat zijn neus even groot is als de onderkant van een toetje. U kunt de tekening ook met de printer afdrukken. Knip het varkentje en teken er met viltstift ogen en een mond op. U kunt de oogjes ook uit wit en blauw papier knippen en opplakken. Knip de neus uit en duw hier vanaf de achterkant een toetje doorheen.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen