Trakteren


Uw kind komt regelmatig met traktaties uit school. De ene is nog mooier en ingenieuzer dan de andere. En dan is het zover. Het is uw beurt! Wat nu? Gelukkig heeft VanHarte een enorme hoeveelheid originele, in de praktijk geteste traktaties verzameld. Daarnaast hebben we speciaal voor u een selectie gemaakt van de leukste boeken met traktatie-ideeën.

  • Hoera, ik mag trakteren – Claudia van der Sluis en Yvonne Vemer, ISBN 90-5121-635-1  
Ook dit boekje werd ons door de schrijfster toegestuurd. Een ideaal boekje voor iedereen die een opvallende traktatie zoekt en van een beetje knutselen houdt. De traktaties zien er fantastisch uit, maar zijn echt niet zo moeilijk te maken als je zou verwachten.
  •  Trakteren het hele jaar door- Geny Soeteman, ISBN 90-2693-635-4  

 

De auteur schrijft ons: “Er staan traktaties in met fruit, zoutjes, cakejes, rozijntjes, rijstwafels, kaas, eierkoeken en nog veel meer, vaak gecombineerd met een beetje snoep. De traktaties kunnen allemaal op school worden uitgedeeld, maar zijn natuurlijk ook geschikt voor andere feesten. Verder geef ik tips, bijvoorbeeld voor peutertraktaties.


Maar ook speciaal voor grotere kinderen, die veel kinderachtig vinden, staan er traktaties in het boek. Mijn uitgangspunten voor de traktaties zijn onder andere: een beetje gezond, lekker, niet te moeilijk, niet duur, niet te groot, snel of lang van te voren klaar te maken, stevig, duidelijk (de kinderen moeten gelijk zien wat het is) of juist raadselachtig.”

Hier hebben wij weinig aan toe te voegen. Het is inderdaad een heel leuk boek met echt originele traktaties. Ziet er mooi uit, duidelijke beschrijvingen, tekeningen en foto’s, voor elk wat wils!

  • Groot Kindertraktatieboek – Guusanke Vogt, ISBN 90-2693-529-3  
De traktaties in dit boek zijn verdeeld in vier grote groepen: fruit en zuivel, brood en gebak, snacks en lekker snoepen. Het boek begint met wat algemene tips en aandachtspunten. Jammer dat niet bij elke traktatie een illustratie staat.
  • De leukste traktaties – Handige Handen, ISBN 90-6010-901-5 

Ook dit boekje begint met aandachtspunten en tips. Bij de traktaties in dit boek wordt uitgebreid geknipt, geplakt en geknutseld. Veel illustraties en per traktatie een leeftijdsaanduiding.

  • Vrolijke kindertaarten – Anne Wilson, uitgeverij Köneman, ISBN 38-9508-400-X 

Een leuk boekje met goede kleurenfoto’s met recepten voor verschillende kindertaarten. Natuurlijk de cijfer-/lettertaarten maar ook “themataarten. Aan het begin van het recept staat of het geschikt is voor beginners, koks met enige ervaring of ervaren koks. (met dank aan Hanneke)

  • Toffe traktaties – C.Verschoor/J. Zuydgeest, ISBN 90-2132-592-6  
  • Toveren met traktaties – C.Verschoor/ J. Zuydgeest, ISBN 90-2132-775-9  
Tessa: “Corrie Verschoor en Jolanda Zuydgeest schrijven leuke boekjes boordevol traktaties (ook hele makkelijke)”. 
  • Kindertraktaties – Guusanke Vogt, ISBN 90-2693-463-7  

(tip van André Sonderman)

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen