Thema’s


Over het algemeen kunnen we niet echt van trends spreken bij dit soort gelegenheden, eerder over tradities. Maar waarom zou u zelf geen trendsetter zijn?

 

Vier bijvoorbeeld eens een 50-ste verjaardag in American-style. Vooral leuk als de verjaardag in de zomer is. Wat dacht u van een grote barbecue met hamburgers, steaks, hotdogs, cola en rootbeer? Het is ook leuk om een themafeest te organiseren in een tijdvak waarin de jubilaris op zijn best was of is. Een leuk alternatief voor de jubilaris die niet houdt van een traditionele Abraham- of Sarah-viering. Wie heeft er nou geen heimwee naar die goede oude tijd?

 

Vijftiger jaren

Denk bijvoorbeeld aan een 50-er jaren feest met rock and roll als thema. Vraag de gasten zich uit te dossen in de mode van toen, met vetkuiven, suikerspinnen, petticoats en dergelijke. Of neem de 60-er jaren met flowerpower als thema of zelfs het discotijdperk in de 70-er jaren. Er is muziek genoeg te vinden in de cd-shops en waarschijnlijk ook wel bij u zelf of bij vrienden en bekenden in de stereokast.

 

Kleine accenten

De aankleding van het feest is bij deze thema’s kinderlijk eenvoudig. Met kleine accenten kunt u al volstaan, zowel bij u thuis als in een gehuurd zaaltje. Over het algemeen is een zalenverhuurbedrijf ook goed bekend met themafeestjes. Zij willen u desgevraagd best helpen. Maar laat het ze niet alleen opknappen, tenzij het een gespecialiseerd bedrijf is. Overleg plegen dus! Met een paar man de schouders eronder en het is voor elkaar.

 

‘Gepast’ gekleed

Het grootste effect is te bereiken met de gasten. Probeer ze over te halen om zich ‘gepast’ te kleden. Zorg natuurlijk ook voor een outfit voor de jarige. Veel mensen hebben uit melancholie nog wel het één en ander op zolder liggen. Kleding is ook voor niet al te veel geld te huur.

 

TIP: Zoek de kleding met een aantal mensen samen uit. Het zal u veel voorpret bezorgen! Enthousiasme straal je uit, dus ook op de rest van de gasten.

 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen