Themafeesten in de praktijk: Spooktocht 1, Kleurenparty, Tropische Beachparty, Flessenspel


Op deze pagina’s verzamelen we alle tips van VanHarte-bezoekers voor themafeesten voor tieners. Floppers, toppers en andere verhalen. De meeste in de praktijk uitgetest en dus zeker de moeite van het lezen waard.

Spooktocht 1

Lidy: “Wij organiseerden op de camping ‘s avonds wel eens een spooktocht. Veel werk, maar erreg spannend! We spanden een touw door het bos. De deelnemers moesten dit touw vasthouden en zo  werden ze in het donker (zaklampen absoluut verboden) door het bos geleid. Een beetje heuvelachtig terrein is natuurlijk het leukst. En dan allerlei -spookachtige- verrassingen onderweg: een stukje los lopen en fakkels volgen, een ijskoude hand (emmer koud water meenemen) die je opeens vastpakt, nep-spinnenwebben (feestwinkel), witte wieven, geluidseffecten… Als je er even voor gaat zitten, verzin je een heleboel.”

Tijdens het ‘tiener-kleurenfeestje’ dat Pauline van Maridadi bij Florie gaf, zat moeder vooraan, keek vader vanachter zijn krant mee, en hing zelfs broerlief opvallend in de buurt rond. “Pauline begon met mij”, vertelt Florie. “Ze had allerlei sjaaltjes meegenomen en keek zo welke kleuren (warme of koude) bij mij stonden. Daarna maakte ze mij met die kleuren op. Zo ging dat bij iedereen, maar ze maakte niet iedereen op. Er stonden twee bakken op tafel, één met make-up met warme kleuren, en de ander met koude kleuren. Zo konden de meiden een beetje experimenteren. We hebben ook een paar heel erg leuke foto’s gemaakt. Hierop staan we allemaal opgemaakt en met een sjaaltje om onze hals. Om elf uur ging ze ongeveer weg. Hartstikke bedankt voor de medewerking om er een superfeest van te maken!”  

Tropische Beachparty

Betty: “Maak voor aanvang van het ‘Tropische Beach’-feest van verschillende kleuren vouwkarton ‘Hawaiiaanse Bloemenkransen’. Leg de kamer vol met duikbrillen, opblaasluchtbedden, bandjes en maak een palmboom van karton. Bij verschillende winkels zijn voor een paar euro lampjes aan een slinger te koop in de vorm van fruit en bloemetjes. Neem een lange stok, bekleed deze met een kleurig papiertje en laat de feestgangers limbo dansen. Vergeet natuurlijk niet de drankjes aan te passen, met een suikerrandje, een gezellige prikker en een stukje fruit aan de rand van het (nep) glas.”

Flessenspel

Nikki: “Speel het flessenspel: Laat een groepje in een kring zitten en leg een (lege) fles in het midden. Wijs iemand aan die de fles draait. Degene waar de hals van de fles naar wijst, moet gekust worden door de ‘draaier’.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen