Themabruiloften in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

 

25 jaar in countrystijl

Thea: “De keus bij ons vijfentwintig jarig huwelijk was tussen een Spaans of een countryfeest. De keuze viel op het laatste om de gasten niet te veel op kosten te jagen. Een spijkerbroek, geruite blouse en/of rode zakdoek is meestal wel te regelen. Bleek er toch onder de genodigden iemand te zijn die geen spijkerbroek in zijn garderobe had en die dus maar aangeschaft heeft. De lerares van de country dancegroep was uitgenodigd, een countrybandje speelde muziek en de basisstappen voor de countrydance – de freeze – waren snel geleerd. De kinderen hadden een levenssketch ingestudeerd die met “amerikaans dialect” werd gebracht. Broers/zussen brachten “Hou je echt nog van mij, rock-a-billy” met komische effecten. Kortom: een bij velen aansprekende thema.”

 

Sneeuwwitje

Thea: “Mijn nichtje trouwde als Sneeuwwitje. De bruidskinderen waren zeven dwergen. Ze werd in een glazen kist, op een platte wagen naar het gemeentehuis gereden met daarachter een bakfiets vol dwergen. Voor het gemeentehuis kwam een prins aan rijden op een wit paard. Hij steeg af, kuste haar wakker en kon meteen de trappen van het gemeentehuis op om haar te trouwen. Sneeuwitje werd door haar vaders (de boswachters) naar binnen begeleid. Terwijl haar moeder, naast de ambtenaar van de burgelijke stand borduurde, vertelde hij hoe het sprookje was begonnen. De bruiloftsgasten waren gekleed als sprookjes figuren. En ze leefden nog lang en gelukkig.”

 

Criminele bruiloft

Jessica: “Vrienden van mijn aanstaande man hadden zich strak in het pak gestoken, voorzien van speldjes van de veiligheidsdienst en ‘oortjes’. Bij aankomst op het stadhuis ‘beveiligden’ zij ons en onze auto. Met uitgestreken gezichten hielden zij lastige mensen weg, gedurende de ceremonie zijn zij constant in hun rol gebleven. Het bleek zo geloofwaardig over te komen dat wij van omstanders hoorden dat de bruidegom zeker ‘een crimineel’ was.”

 

Sportieve bruiloft

Marij: “Nee, voor ons geen slappe handjes schudden en cadeaus in ontvangst nemen, waarvan je aan de hand van het stickertje later kon zien van wie je wat had gekregen… We wilden iets sportiefs organiseren, en dat is goed gelukt. We hebben een cricketwedstrijd georganiseerd tussen een familie- en vriendenteam. De dag zag er als volgt uit:

 

12.00 start cricketwedstrijd, openingsbat door bruidegom
13.00 fotograaf
15.30 high tea, aankomst bruidspaar op cricketclub
16.00 tweede inning cricketwedstrijd
17.00 borrel
18.00 ambtenaar v.d. burgerlijke stand
19.00 bbq aansteken
23.00 vertrek bruidspaar

 

Iedereen die niet speelde, kon lekker in de zon naar de wedstrijd kijken. We hebben dan ook met iedereen rustig kunnen praten. Het scoreboek en de wedstrijdbal hebben we later als aandenken gekregen, met een grote groepsfoto!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen