Thema Traktaties: Stuiterspookjes, Een strand vol, Kerstmandarijnen, Vrolijk paasmandje, Zomers toetje, Spookparaplu, Piratenboterham en Vliegers


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

 

Stuiterspookjes

Mirjam: “Koop kleine stuiterballetjes (net zoveel als er kinderen zijn). Vouw de servetjes open en leg in het midden het stuiterballetje. ‘Vouw’ het servetje er om heen (je ‘pakt het balletje in feite in’) en bind onder het stuiterballetje een touwtje, zodat het balletje nu het hoofdje van het spookje is geworden. Teken met een zwarte pen/stift verschillende gezichtsuitdrukkingen op de hoofdjes.”

 

Een strand vol

Jackie: “Rol in lapjes partycroissantdeeg een miniknakworstje. Even bakken in de oven en na afkoelen in alle deeghapjes een parasolletje steken. Leg de traktaties op een dienblad leggen dat met blauw en beige papier (zee en strand) is bekleed. Zo lijkt het net op mensen die op het strand in een badlaken liggen onder een parasol. Er kan ook kaas of jam of chocolade worden gebruikt.”

 

Kerstmandarijnen

Elma: “Pel zoveel mandarijntjes als er kinderen zijn (in de klas). Zet in het midden van elke mandarijn een kaarsje, bijvoorbeeld een korte kerstboomkaars. Zet alle mandarijntjes op een dienblad dat is omwikkeld met aluminiumfolie.
Steek alle kaarsjes aan en doe de lichten in de klas uit en draag het blad naar binnen. Natuurlijk niet geschikt voor alle leeftijden en alleen doen in overleg met de meester/juf.”

 

Vrolijk paasmandje

Ria: “Koop kant-en-klare muffins. Maak van poedersuiker en water(niet te veel!)een glazig papje. Bestrijk hiermee de muffins. Maak van snoepjes (bijvoorbeeld kokindjes,tumtummetjes,manna’s) een vrolijk gezichtje op de muffins. Maak van hagelslag of gekleurde muisjes haar rondom het gezichtje (een baardje is ook leuk). Leg op een grote schaal paasgras (dat is dat groene papier). Leg hierop de muffins en ‘frommel’ hier en daar wat rolletjes snoep ertussen.”

 

Zomers toetje

Marian: “Het is geen idee dat ik zelf heb bedacht, maar ik zag het in een boekje dat ik van een collega heb geleend. Neem geel of lichtbruin schuurpapier en knip hiervan rondjes in dezelfde maat als de bovenkant van een kant-en-klaar toetje. Plak een rondje op het dekseltje, scheur van een 2e stukje schuurpapier ongeveer eenderde af en plak dit aan de randen op het 1e rondje. Maak met een dikke (verwarmde) naald of prikpen 2 gaatjes in het uitstekende deel van het toetje en haal daar een stukje dun ijzerdraad doorheen. Buig de uiteindjes met een tangetje om en maak er een hengseltje van. Stop tussen de 2 laagjes schuurpapier een plat ijslepeltje (bij de snackbar). Presenteer de toetjes op een dienblad met eventueel wat schelpen(-zand) ertussen gestrooid.”

 

Spookparaplu

Mike: “Pak een paraplu en maak spookjes van wit crêpepapier en een boterhamzakje. Vul het zakje met popcorn en doe het witte crêpepapier eroverheen. Teken met stift een mond en ogen en hang de spookjes aan de uitgeklapte paraplu.”

 

Piratenboterham

Caroline: “Neem witte ronde boterhammen en doe daar een plakje kaas of boterhammenworst op. Gebruik een ruitspekje voor het ene oog en voor het andere oog een Smartie. Van worst snijdt u een mond, de neus is een tumtummetje. Leg de piratenboterham in een papiertje waarop u de naam en de leeftijd van de jarige schrijft of print.”

 

Vliegers

Imre: “Maak van bladerdeeg, appels, rozijntjes, suiker en kaneel appelflapjes (het recept staat op het pak bladerdeeg). Vouw het bladerdeeg voor het bakken in de vorm van een vlieger. Prik voor het bakken alvast een gaatje in de punt onderaan. Knoop na het bakken een dropveter als staart aan de punt en bevestig strikken van snoeppapier.”

 

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen