Thema Traktaties: Schatkisten, Bezems, Tovenaarsbezem, Paddestoelenbos, Pirateneiland, Toverstokjes en Kuikentjes uit een ei


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

Schatkisten

Monique: “Mijn zoon heeft een piratenpartijtje gegeven. Om in stijl te blijven heb ik (samen met kennissen en vrienden) de kleine blauwe schatkistjes van de MAX-ijsjes gespaard. Deze heb ik gevuld met chocolade muntjes en een klein speeltje (ook gespaard van bijv. de Efteling of een verrassingsei)en pepernoten.”

Bezems

Mieke: “Wij trakteren nooit op snoep, ik maak altijd wat leuks voor de kids. Dit jaar is mijn zoon helemaal in de ban van Harry Potter. We hebben leuke pennen gekocht. Hiervan maken we met raffia leuke bezemsteeltjes. Een poppetje van Harry Potter erop en klaar is zijn traktatie. Alle bezemsteeltjes gaan samen in een grote, zelfgemaakte bezemsteel.”

Tovenaarsbezem

Iréne:”Neem een soepstengel en bind aan één zijde zoute stengels met een dropveter.”

Paddestoelenbos

Marrie: “Maak van Yakult-flesjes een paddestoel. Knip van rood karton de paddestoelmutsjes en plak hier met watten witte stippen op. Omwikkel het lege flesje met wit papier. Doe in de flesjes de traktatie, bijvoorbeeld mini-M&M’s. Verzamel bladeren en plak deze op een met karton bedekt dienblad. Zet hierop de paddestoelen.”

Pirateneiland

Inge: “Spaar ijsdoosjes in de vorm van een schatkist (van Max). Vul de schatkistjes met een kleine surprise en chocolade muntjes. U kunt ook ander geel- of goudkleurig snoep gebruiken. Van bierviltjes maakt u een strand waarvoor u een stukje zee schildert. Een haaienstaart in de zee maakt het extra spannend. Lijm de schatkistjes op het eiland en op de zee een zeeroversschip met de tekst ‘Hoera, .. jaar’ op de vlag.”

Toverstokjes

Esther: “Voor toverstokjes rolt u kleine rolletjes snoep in gekleurd karton (het stafje). Knip sterren van goud of zilver karton en niet deze eraan vast. Bevestig er nog zilveren slingers aan (met kerst hangen deze in de kerstboom) en klaar bent u.”

Kuikentjes uit een ei

Marieke: “Knip of snij toiletrolletjes in tweeën en knip één kant zigzagsgewijs in. De rechte kant plak je dicht door een cirkel op maat uit een vouwkarton te knippen en er onder te plakken. Aan de onderkant plak je rondom groen siergras (rond Pasen overal te koop als vulling van Paasmandje). De bakjes vul je met chocolade eitjes. Van gele vouwblaadjes knip je gele cirkels ter grootte van een rijksdaalder. Tussen twee cirkeltjes plak je een oranje snaveltje en een cocktailprikkertje dat er aan één kant uitsteekt. Aan weerskanten teken je zwarte kraaloogjes en je plaatst het prikkertje met kuikenhoofd tussen de chocolade eitjes.

Als je verschillende kleuren toiletrolletjes gebruikt en daarna alle eitjes op een dienblad zet is het net of er heel veel verschillende paaseitjes in het gras staan waar zojuist een kuikentje is uitgekomen. In groep 1 van mijn jongste kind was het een groot succes.”

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen