Spelletjes met ballonnen


Regelmatig sturen VanHarte-bezoekers ons hun leukste spelletjes-tips. Al deze ideeën uit de praktijk, verzamelen wij op deze pagina’s. 

Ballonnenrace

Erica: “Dit spelletje vonden de kinderen op ons laatste feestje erg leuk. De kinderen worden in groepen verdeeld (minstens twee). Ieder heeft een ballon. Dan moeten ze van start naar de andere kant rennen, hun ballon knallen en weer terug rennen. Vervolgens doet de volgende van de groep hetzelfde. De groep die het eerst klaar is, wint.”

Ballonnendans

Joke: “Ieder kind krijgt een ballon. Als de muziek begint, tikken de kinderen de ballon in de lucht. De spelleider vangt er één, zodat er één minder is. Als de muziek stopt, probeert ieder kind een ballon te vangen. Degene die geen ballon heeft, is af, maar mag een ballon uit de groep kiezen. TIP: probeer de ballonnen door elkaar te tikken, want iedereen wil zijn ‘eigen’ ballon hebben. Zorg er na afloop voor dat ieder kind een ballon heeft.

Ballontrappen

Joke: “Elk kind krijgt een ballon aan een touwtje om zijn enkel. Na het startsein probeert ieder de ballonnen van de ander stuk te trappen en zijn eigen ballon heel te houden. Degene waarvan de ballon stuk is, gaat langs de kant en kijkt mee of alles eerlijk gaat. Ook hier weer voor iedereen na afloop een ballon bewaren.”

Ballonnen versieren

Monique: “Voor het versieren van ballonnen kunt u een speciale set kopen, maar het is ook heel leuk om met een watervaste stift op de ballon te tekenen en er zelfgeknipte strikken of hoeden op te plakken. De kinderen weten zelf erg goed hoe ze een ballon kunnen versieren. Een ander groot succes was een schminkdoos waarmee de kinderen elkaar konden schminken. In combinatie met een stickerset om zelf ‘tattoo’s’ te maken, houdt u de kids een aardig tijdje bezig.”

Piratenmoed

Reindert: “Een leuke tip voor een piratenfeest (of eigenlijk voor ieder feest voor stoere kereltjes). Om piratenmoed te bewijzen, hebben we ballonnen gevuld met confetti en aan een touw dwars door de kamer gespannen. In 1 van de ballonnen zat ook nog een deel van de schatkaart. De piraatjes moesten 1 voor 1 een ballon uitkiezen, op een stoel gaan staan met een plastic zwaardje met een cocktailprikkertje aan het einde. De piratenmoed werd bewezen als de ballon werd doorgeprikt en de piraat bedolven met confetti.”

Waterbommen gooien

Marianne: “Wij doen altijd op het einde van de verjaardagsfeestjes van onze twee zoontjes (7 en 5) een zelfverzonnen spelletje: waterbommen gooien. Van tevoren vul ik 1 of 2 emmers met waterbommen. De kinderen moeten op een rij gaan staan en een vraag beantwoorden of een opdrachtje doen. Bijvoorbeeld ‘wat is de voornaam van je moeder’ of ‘zing een liedje waar het woord ‘trein’ in voorkomt’. Hebben ze het goede antwoord gegeven, dan mogen ze een waterbom pakken. Mijn man staat op een paar meter afstand (in een zwembroek of regenbroek) en wordt bekogeld met bommetjes. Hoe natter hoe leuker! Dit spelletje is altijd een succes en vriendjes vragen al ruim voor het feestje of ze weer bommen mogen gooien.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen