Spellen uit de praktijk: Wie o wie, Kokspijkers, Ren je Rot, Memoriespel, Iets kwijt


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Wie o wie?

AJ: “Elke vriendin moet een klein cadeautje kopen dat slaat op haar relatie met de bruid. Daarbij moet een los kaartje komen met daarop een paar zinnen of een verhaaltje over dit cadeautje (zonder het noemen van namen o.i.d). Op een leuk moment (bijv. tijdens het eten) worden alle cadeautjes en kaarten op tafel gelegd. De bruid moet de cadeautjes en kaarten bij elkaar zoeken en zeggen van welke vriendin het afkomstig is.

Bijvoorbeeld:

  • een stukje rots omdat je met de bruid op kleuterschool De Vaste Rots hebt gezeten;
  • een zweetbandje voor de liters zweet die jullie tijdens de aerobiclessen zijn kwijtgeraakt;
  • een zak drop omdat jullie die altijd aten tijdens de geschiedenislessen op school;
  • een klosje garen omdat jullie al zoveel carnavalspakken samen hebben gemaakt.

Kopspijkers

Susan: Zorg voor een aantal hamers (inclusief een hele grote hamer) en een blok hout met twee spijkers die er een klein stukje in zijn geslagen (allebei even diep). Geef de bruid en bruidegom ieder een hamer. En laat hen diverse vragen beantwoorden. Als een vraag goed wordt beantwoord, mag men proberen de spijker in het houtblok te slaan. Een variatie hierop is dat de bruid en bruidegom ieder 1 of 2 assistenten uit de zaal mogen halen. De assistenten moeten dan de vragen voor hen beantwoorden, maar de bruid en bruidegom moeten slaan.”

Ren je Rot

Susan: “Haal een aantal vrienden van de bruid en een aantal vrienden van de bruidegom uit de zaal. Zorg ervoor dat de beide teams goed herkenbaar zijn (geef iedereen uit het bruidegomteam bijvoorbeeld een gele ballon en iedereen uit het team van de bruid een rode ballon). Zet aan de andere kant van de zaal twee flipovers. Stel een vraag over het bruidspaar aan beide teams en zorg dat op iedere flipover een antwoord zichtbaar is. Laat iedereen naar de flipover met (volgens hen) het juiste antwoord rennen. Stel in totaal ongeveer acht vragen, anders duurt het. te lang en ebt de aandacht van de rest van de gasten weg.”

Memoriespel

Sari:”Wij hebben voor een vriendin een memoriespel gemaakt waarin we foto’s en gebeurtenissen uit het verleden hebben gebruikt. Als zij een goede combinatie had gevormd, moest ze wat intieme details over het persoon/de gebeurtenis vrijgeven”

Iets kwijt?

Sari:”Laat iedere deelnemer bij de start van het feest iets meenemen wat hij/zij nog van het ‘slachtoffer’ heeft en biedt dat aan als cadeau. Boeken, kleding, schoenen, CD’s, ondergoed…, mest die kasten maar eens goed uit. Mocht je nu echt niets hebben, regel dan iets via broers, zussen of ouders”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen