Snoeperig Zoet: Snoepjes als Jo-jo’s, lekker boeket, tulpen, Zoete kaasmuisjes, Snoepauto, Knaltraktatie, toverstokjes, spinnenbeker en een vissenkom


Snoepjes maar dan net anders: Als de school het geen probleem vindt (en u zelf ook niet), dan kunt u de klasgenootjes van uw jarige job prettig verrassen met een heerlijk zoete traktatie. Informeer wel even of er kinderen zijn die geen suiker mogen hebben.

Snoepjes

Jo-jo’s

Astrid: “Deze traktatie heb ik niet zelf bedacht, maar werd wel heel enthousiast ontvangen bij de kinderen. Je neemt twee ronde smileys (winegums), waar je een prikkertje doorheen steekt (wel de scherpe puntjes eraf knippen!). Je houdt iets ruimte tussen de twee smileys over, zodat je een drop- of fruitveter om het stokje heen kunt wikkelen.”

Lekker boeket (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Cora: “Wat ik mijn dochter eens heb laten trakteren, vond ik persoonlijk heel leuk. Ik heb samen met haar een boeket bloemen gemaakt van crepepapier en in het hart van de bloem met cocktailprikkers hebben we snoepjes gestoken. Aan de groene stelen (binnenin ijzerdraad) hebben we kaartjes gehangen met de namen van de kinderen in de klas.”

Saskia: “Haal bij een snoepwinkeltje stengels met snoeppoeder erin of gebruik een soepstengel als stengel. Knip uit papier een bloemvorm en schuif die over de stengel. Daar bovenop prik je dan weer een spekje, en klaar is de bloem. Als je alle bloemen in een mand doet, ziet het er erg feestelijk uit.”

Tulpen (leuk bij een buitenspeelfeest!) 

 

Carolien: “Aan een ‘regenboogstok’ (gevuld met gekleurd suiker) hebben we lange puntige blaadjes geplakt. Op de bovenkant van de stok hebben we een lolly geplakt, waar bloemblaadjes omheen zijn gemaakt. Het was een heel gedoe, maar omdat er geen verse ingrediënten bij zitten, kun je alles ver vantevoren klaarmaken.”

Zoete kaasmuisjes

Margreet: “Koop plakken harde eetschuim en zachte eetbare muizen. Maak van poedersuiker eetbare ‘lijm’, door er heel weinig water aan toe te voegen. Breek de plakken schuim in stukken. Doe een beetje suikerlijm onder een muisje, en plak dat op een stukje schuim. Zo lijken het allemaal muisjes op een stukje kaas.”

Snoepauto

Sao-ling: “Pak een Smartiedoosje en steek er 2 tandenstokers doorheen. Bevestig hieraan vier ronde dropjes als wielen.”

Knaltraktatie

Ilse: “Doe in een ballon een lolly en een paar andere kleine dingen. Blaas de ballon op. Iedereen moet een ballon laten knallen om zijn traktatie te krijgen.”

Toverstokjes (leuk bij een Harry Potterfeest!)

Esther: “Voor toverstokjes rolt u kleine rolletjes snoep in gekleurd karton (het stafje). Knip sterren van goud of zilver karton en niet deze eraan vast. Bevestig er nog zilveren slingers aan (met kerst hangen deze in de kerstboom) en klaar bent u.”

Spinnenbeker (leuk bij een griezelfeest!)

Sandra: “Vul transparante plastic bekers met dropspinnen. Hierop komt een papiertje dat je met een elastiekje op de bovenkant vastzet en waar je wat luchtgaatjes in prikt.Vervolgens zet je alle bekertjes in een oude houten groentekist. Met nepspinnenrag (te koop in tuincentra rond halloween) overspan je de groentekist en daar zet je nog wat griezelige plastic nepspinnen in. Het spannende is dat elk kind door het spinnenrag zijn bekertje moet pakken.”

Vissenkommen (leuk bij een waterfeest!)

Astrid: “Wanneer je een jonger kind hebt, dat nog van die mini groente- en fruithapjes eet, kun je een tijd van te voren deze potjes opsparen. Het is de bedoeling voor elk kind een potje te hebben. Doe onderin een handje gepofte rijst (van die kleine gekleurde snoepjes), zodat de bodem bedekt is. Aan de bovenkant moet het potje met een stukje karton (liefst blauw) dichtgeplakt worden, maar maak daar vooraf met naald en draad een snoepvisje aan vast. Op deze manier heb je hele leuke mini-visglasjes. Maak met een lintje een kartonnetje in de vorm van een vis eraan, waarop de naam en leeftijd van je kind staat. Voor de juf zou een potje met een of twee zeebanket-bonbonnetjes een leuke bijpassende traktatie zijn.”

Varkens

Erna: “Aangezien wij een boerderij hebben, heb ik toen onze dochter Noraly 3 werd, varkentjes gemaakt. Het lijfje is van een roze/gele schuimblok. Met 2 halve tandenstokertjes door de oogjes van een biggesnuitje (Katja) aan het schuimblok bevestigd. De pootjes van roze spekjes of marshmallows en een klein krulstaartje van een rode (drop) veter. Het varkentje in cellofaan gepakt en een kaartje eraan.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen