Snoeperig Zoet: Lolly’s


Lolly’s als taart, bloemen, boom of een vikingboot: Als de school het geen probleem vindt (en u zelf ook niet), dan kunt u de klasgenootjes van uw jarige job prettig verrassen met een heerlijk zoete traktatie. Informeer wel even of er kinderen zijn die geen suiker mogen hebben.

Lolly’s

Taart

S. Schenning: “U heeft nodig: lolly’s, (ronde) spekjes, opgerolde dropveters, piepschuim, cadeaupapier en doorzichtig cellofaan. Snij uit het piepschuim een cirkel zo groot als de taart moet worden. Verpak de cirkel in cadeaupapier. Doe de dropveter en het spekje aan het lollystokje. Met het spekje onderaan. Prik met een satéprikker een gaatje in het piepschuim en steek het lollystokje erin. U kunt ook nog een clowntje op een stokje in het midden van de cirkel steken (zoals u ze wel eens in ijsjes ziet). Doe er cellofaan omheen en bindt dit met cadeaulint bij elkaar. Zo heeft u een prachtige taart.”

Bloemen (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Corine: “Ik heb voor mijn dochter een mandje bloemen gemaakt. Koop gekleurde lollies en een pakje “kanten” papiertjes voor onder gebakjes. Gaatje erin en een lintje erom, drie bij elkaar binden, en je hebt een bosje bloemen. Snel en leuk.”

Boom (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Quirina: “Toen mijn dochter 5 werd heb ik een lollyboom bedacht. Doe in een bloempot een klomp klei en steek hierin een tak met veel vertakkingen. Als het goed is, lijkt dit nu een echt boompje. Ik had ‘m zonder blaadjes maar ‘t kan natuurlijk ook mét. Maak aan de lollysteeltjes een lus met vrolijk gekleurd kadolint (dat lint dat je met de schaar kunt krullen) en hang de lollies op hun kop in de boom. Eventueel kun je de boom versieren met strikjes van het kadolint. De klei in de pot afdekken met bijvoorbeeld een mooi papieren servetje. Deze traktatie kost niet zo heel veel werk en daarbij is die ook weer te gebruiken voor het kinderfeestje thuis. Het was een groot succes!”

Vikingboot

Ilona: “Mijn moeder maakte deze traktatie al voor mij toen ik net zes was. Nu ik zelf studeer aan de PABO moet je regelmatig trakteren als je weggaat. Deze vikingboot is en blijft een succes.

Je koopt in de winkel een grote komkommer, een winterwortel en een zak lolly’s. Snijd de winterwortel snijd in dunne plakjes. Beplak een dienblad met blauw papier. Leg de komkommer op het dienblad. Steek elke lolly door een wortelschijfje, en prik deze vervolgens in de komkommer. Klaar zijn je roeispanen met schilden. 

Om de zeilen te maken gebruik je gekleurd karton en satéprikkers. Maak drie zeilen in verschillende groottes steek ook deze in de komkommer. Je hebt nu een mooie vikingboot.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen