Van Hanneke ontvingen we het recept voor de taart der taarten. Het is even werk, maar dan…. smullen maar!
Ingrediënten
Springvorm van ± 22 cm Springvorm van ± 24 cm 4 eieren 5 eieren120 gr suiker
150 gr suiker
100 gr bloem
125 gr bloem
20 gr maïzena
25 gr maïzena
vanillesuiker
vanillesuiker
snufje zout
snufje zout
Garnering
- jam (frambozen, aardbeien,…)
- ± ½ liter slagroom (vers of gesteriliseerd)
- eventueel. slagroomversteviger
- (echte) chocoladehagelslag
- vruchtjes, bloemetjes (wat u maar verzinnen kan) en natuurlijk de kaarsjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185 graden, (een heteluchtoven 175 graden)
- Beboter de bakvorm en strooi er een beetje bloem of poedersuiker in.
- Doe de eieren met de suiker en de vanillesuiker in de beslagkom.
- Hang de beslagkom in een bak met warm water en ga dan kloppen met een mixer. De suiker moet helemaal oplossen en je moet kloppen tot het beslag dik, licht van kleur en schuimig is. Het loopt dan als een breed lint van de gardes af.
- Heel voorzichtig de gezeefde bloem met de maïzena en het zout erdoorheen scheppen. Het beslag moet zo luchtig mogelijk blijven.
- Schep het beslag in de beboterde vorm
- Bakken gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik aan het eind van de baktijd even met een breinaald in het baksel. Als de naald er droog uitkomt, dan is de bodem gaar.
- Laat de taart op een rooster afkoelen en snijd hem dan met een lang mes in twee of drie lagen. Hier komt de jam tussen.
- Klop de slagroom zo stijf mogelijk en smeer hem met een mes langs de zijkant van de taart. Deze ingesmeerde rand moet vol met hagelslag, dat gaat het beste met de hagelslag op een bord.
- De bovenkant van de taart ook met slagroom besmeren en dan met een slagroomspuit helemaal bedekken met “roosjes” o.i.d.
- De rest ligt aan uw eigen fantasie en budget.