Sinterklaas


Sinterklaas is en blijft een populair feest in Nederland. Hoewel ook de Kerstman steeds meer terrein wint, wordt in het grootste deel van de Nederlandse gezinnen de traditie van pakjesavond in ere gehouden. Hier vindt u boeken over de achtergronden van ons Sint-feest, over surprises maken en nog veel meer.

  • Het grote boek voor Sinterklaas en Kerstmis – A. Takens, ISBN 90-2690-855-5 

Een gezellig voorleesboek met verhaaltjes die allemaal te maken hebben met Sinterklaas en Kerstmis.

  • Wie de koek krijgt, wie de gard – Ed van Eeden, ISBN 90-5093-147-2 

Ed van Eeden heeft allerlei boeken over de achtergronden van feesten en feestelijke gebeurtenissen geschreven. Dit boek is ideaal voor wie alles wil weten over de geschiedenis van Sinterklaas

  • Sint Nicolaas van A tot Z –  Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité, ISBN 90-9010-922-6 

    Een bonte verzameling van teksten, https://vanharte.nl/wp-content/uploads/Images, toneel, liedjes etc. over en voor Sinterklaas.

  • Het Sint Nicolaas Feestboek – De Bijenkorf, ISBN 90-7144-254-3

    Dit ziet er goed uit! Alles over Sinterklaas zelf, rijmen, psychologie van het Sinterklaasfeest, liedjes, recepten enzovoort. Een boek om van te smullen!

  • Surprises en cadeautjes voor Sint, Kerst en andere feesten – Willemien Mommersteeg, ISBN 90-2132-234-x 
  •  De Super Sinterklaas CD – Uitgeverij Spectrum, ISBN 9053441913 

Typ een woord in en u krijgt een lijst rijmwoorden. Ziet u het echt niet meer zitten, dan zijn er nog enkele honderden kant-en-klare sinterklaasgedichten. Tijdens het dichten luistert u naar de sinterklaasliedjes die ook op de cd staan. Een ingebouwde tekstverwerker en een lijst met cadeautips maken het geheel af.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen