Rood feest


Eén van de eenvoudigste themafeesten is een feest met een kleur. Kies de favoriete kleur van de jarige en stel alles in dat thema. Vraag iedereen kleren in die kleur te dragen en versier alleen in die kleur.

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten…

 

Aankleding

 

Petra: “Laat de kinderen allemaal in de kleur komen van ‘t feest of spuit zelf de haren van de kinderen in de kleur van ‘t feest (als ze dat willen).”

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Rode harten
Snij harten in tweeën, geef elk kind een deel als ze binnenkomen en laat ze het kind met de passende andere helft vinden.

 

Spoorzoeken
Laat kinderen rode linten door het huis volgen. Aan het eind vinden ze een rode prijs.

 

Rode ballonnenrace
Laat de kinderen met een rode ballon tussen hun knieën van start naar finish lopen.

 

Roodgloeiende aardappel
Als de muziek speelt geven de kinderen een cadeautje door dat in vele lagen rood papier is verpakt. Stopt de muziek dan verwijdert het kind dat het cadeau heeft, 1 laag papier. Dit gaat door tot alle lagen verwijderd zijn. Het cadeau bestaat uit allerlei soorten rood snoep en hebbedingetjes die ze kunnen delen.

 

Noem alles op wat rood is
Wie weet de meeste dingen?

 

Rode parachute
De kinderen houden rondom een groot rood laken vast. Als het laken omhoog gaat, noemt u 2 namen. De kinderen die u noemt, moeten onder het laken door lopen en van plaats wisselen voordat het laken weer beneden is.

 

Kleurentikkertje 1
Sandra: “Dit spel speel je buiten. Geef een aantal tegels met stoepkrijt de feestkleur of leg gekleurde stukken papier/karton op de grond. Ook putdeksels, bankjes of grote stenen kunnen meedoen. Er is één tikker. Zowel de tikkers als de spelers mogen alleen op de gekleurde tegels, deksels etc.  lopen. Het leukste is het als er rondgelopen kan worden met een paar plekken waar je gemakkelijk naar de andere kant kan komen. Als de tikker iemand tikt laat dan goed merken dat er een nieuwe tikker is (dit kan bijvoorbeeld met een lintje). Dit spel kan ook heel goed gedaan worden in een gymzaal waar veel gekleurde lijnen staan.”

 

Kleurentikkertje 2
Sandra: “Dit is een spel voor in de gymzaal of een speelplaats waar veel gekleurde lijnen zijn (je kunt ook zelf lijnen maken met stoepkrijt). Er is één tikker. Spreek met de rest van de kinderen een bepaalde hoek, lijn of cirkel af zonder dat de tikker dit hoort. Wie getikt is, moet op de bank gaan zitten of even aan de kant gaan staan. Komt de tikker in de hoek die was afgesproken of liep hij in de cirkel of op de lijn die was afgesproken, dan mogen de getikte kinderen weer het veld in. Zodra de tikker weet wat er afgesproken was mag hij het zeggen en is het spel afgelopen. Er kan dan weer een andere tikker aan gewezen worden. Om het spel moeilijker te maken kan je ook afspreken dat iedereen vrij is als een bepaald kind wordt getikt of als iemand wordt getikt die ene bepaalde kleur kleding draagt (dit spreek je natuurlijk af zonder dat de tikker het weet).”

 

Gekleurde bellen
Nathalie: “Als het goed weer is kan je op een kleurenfeest bellen blazen in verschillende kleuren door in het afwasmengsel voedingskleurstof te mengen. Je kan grote bellen maken door grote lussen te maken van ijzerdraad of pijpenragers. Het afwasmengsel kan je ook zelf maken door 1/5 afwasmiddel en 4/5 water te mengen. Je kan de bellen ook opvangen op wit papier.”

 

Hapjes en drankjes

 

Machteld: “Het hele feest heeft een groen thema, groene kleurstof voor glazuur en cakedeeg, groene reine claude siroop (maar ook wat anders als ze het niet lusten), groen snoep, groene ketchup voor bij de patat, wine-gum slangen, kikkers, dolfijnen en spinnen (Jamin). Chupachup lollies die een groene tong geven (Jamin). Cake(jes) kan(kunnen) versierd worden met groene bigareaux, groene appelhagelslag van De Ruyter, groene snoepkikkers in de glazuur plakken, enz.”

 

Mee naar huis

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

 

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

 

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen