Pyjamafeest


Een pyjamafeest voor de ukkies kan het beste zo simpel mogelijk gehouden worden. Zorg voor voldoende matrassen, dekens, kussens en knuffels en voor een leuk voorleesboek. Dit feest is het leukste met weinig kinderen zodat iedereen de aandacht bij het voorlezen kan houden. 

Uitnodigingen

Als uitnodiging is een slaapfoto of slaapkleurplaat leuk. Laat kinderen hun slaapknuffel meebrengen en eventueel ook hun fopspenen. Dat geeft een echt slaapidee.

Activiteiten

U kunt het beste beginnen met iets eten en drinken (met of zonder de ouders). U kunt de kinderen in pyjama laten komen, maar misschien is het ook leuk om te spelen dat de kinderen na het hapje en drankje naar bed moeten. Kleed de kinderen uit, laat ze zelf doen wat ze kunnen en laat ze elkaar helpen. Of, wanneer ze dit een beetje eng vinden, doe ze een pyjama van uzelf of van de eigen ouder over de kleren aan. 

  • Zing liedjes en sluit af met slaapliedjes. Lees één of meer verhaaltjes met veel leuke https://vanharte.nl/wp-content/uploads/Images of bewegende figuurtjes. Ga naar de volgende bladzijde zodra de aandacht verslapt en lees niet teveel tekst. Laat ze ook zelf dingen bedenken en stop op tijd. 
  • Ga nu slapen en snurken en laat de kinderen verder spelen naar behoefte. Wil iemand niet meedoen, neem dan wat ander speelgoed erbij. Er zal nu snel een volgend kind zijn dat niet meer mee wil doen. 
  • Het is leuk zelf ook in pyjama te gaan of in ieder geval voor een mooie slaapmuts te zorgen. U kunt een diepe slaap simuleren, zodat de kinderen u wakker moeten maken. U kunt uzelf ook verstoppen onder de dekens. 

Bedankjes

Als afscheidscadeautje kunt u een bedje maken. Een doosje rozijnen in een leuk papier. Twee luciferstokjes als pootjes en een propje watten als kussen erop gelijmd.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen