Pyjamafeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Kampeerfeest

Marjo: “Als onze kinderen tien jaar worden, organiseren we een kampeerfeestje. Omdat ze midden in de winter jarig zijn, stellen we het wel een paar maanden uit. De oudste twee hebben inmiddels met hun vriendinnen en vrienden genoten. Het slapen in kleine trekkerstentjes, de wandeling over een dijk, waarbij over verschillende hekken geklommen moet worden en dat liefst als het al wat donker wordt en niet te vergeten de hooiberg van de boer waar naar hartelust in gespeeld kan worden.”

Overdag

Katinka: “Een pyjamafeestje kun je voor kleinere kinderen best ‘s middags organiseren. Op de pyjama-party van onze dochter werd iedereen verwacht in pyjama en op pantoffels. Ook hadden we alle meiden gevraagd hun lievelingspop mee te nemen. Beneden in de kamer maakten wij van vier matrassen en flink wat dekbedden een reuzenbed. Daar werd meteen al flink op gesprongen. Natuurlijk waren de gordijnen dicht, zodat het donker was (rolluiken zijn dan ideaal). We begonnen met een kussentjesdans onder het licht van een discolamp. Daarna las ik het verhaaltje voor van de prinses op de erwt en gingen we knutselen. Hierbij mochten de feestvierders lapjes die ik van tevoren had geknipt, boven elkaar op een vel papier plakken. Nog een erwt eronder en een prinsesje erbovenop en ze hadden hun eigen ‘prinses op de erwt’. Tot slot deden we spelletjes met de poppen en zongen we slaapliedjes.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen