Pokemon-feest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Digimonfeest

Shirley: “Remy’s zesde verjaardag stond in het teken van Digimon. Ieder kind kreeg een knipkaart met daarop een tekeningetje van ieder spel. Na elk spel knipte grote broer Ferdi een gaatje in de kaart. Kaart vol? Snoepzak verdiend!

Als traktatie had ik uit gekleurde dunne hobby rubberblad allerlei digimons geknipt en geplakt met een snoepje eraan.

De spelletjes

 • Red de Digimon-eieren: met een (plastic) ei op een lepel een parcours afleggen. Laat het ei niet vallen!
 • Digimon-prik: geblinddoekt de staart op de juiste plaats prikken.
 • Spekhappen.
 • Digimoncadeautje ontrafelen: Ga allemaal in een kring zitten en gooi om beurten met een (hele grote) dobbelsteen. Degene die bijv. het eerst 4 gooit moet een rare bril en feesthoed opzetten en mag proberen het, vele malen verpakte kadootje, uit te pakken tot het volgende kind weer vier gooit. Zij moet dan de bril en hoed op en mag verder ontrafelen. Degene die het presentje uitgepakt heeft mag het digimonkado houden.

Pokémon knutselpartijtje

Sandra: “Na het succes van de Pokémon-deurhangertraktatie ben ik verder gaan kijken op internet voor nog meer knutsels. Ik vond leuke dingen en aangezien mijn zoon van 7 een knutselfreak is, hebben we een Pokémon knutselpartijtje gegeven.

Pokédex
Ik had zes Pokémon-ballen gemaakt (van karton) met achterop een opdracht geschreven. Ze kregen allemaal een Pokédex met zes vakjes. De Pokémon-ballen had ik verstopt in het huis. Nadat ze die hadden gevonden, konden ze de opdracht vervullen en een puntje voor hun Pokédex verdienen. Vier keer iets knutselen en twee spelletjes (stoelendans en snoepje uit een waterbak halen).

Knutsels

De knutsels waren:

 • Pikachu maken van een wc-rolletje.
 • Een spiegeltje maken (van een cd en een patroon van Snorlax)
 • Een placemat maken (kleurplaat met naam in een plastic hoesje)
 • Een Pokémon memory maken (kleurplaten verkleinen in vakjes zetten – twee dezelfde naast elkaar – inkleuren, op karton plakken en uitknippen)

Beloning
Als ze alle zes de punten hadden verzameld, kregen ze hun Pokémon badge. Een button, gemaakt van een stukje vilt met een mooie ronde glimmende Pokémon-sticker erop. Met gouden pen hun naam erop en een veiligheidsspeldje erachter.

Voorbereiding
De voorbereiding is erg belangrijk bij dit feestje! Zorg dat je met zijn tweeën bent en genoeg materiaal hebt. Zorg ook voor extra materiaal, voor als er iets fout gaat of er drinken overheen gaat.”

Buttons en schmink

Shirley: “Onlangs is mijn zoon Ferdi jarig geweest. Omdat hij helemaal verzot is van Pokémon hebben we een Pokémon-feestje gehouden (6 kinderen + mijn 2 zonen + 2 volwassenen). Van internet had ik allerlei leuke dingen gedownload:

 • Pokémon-uitnodigingen voor het feestje
 • Pokémon-kleurplaten
 • Pokémon-afbeeldingen waarmee u met een wc-rolletje en Pokémon kunt maken

Verder had ik een doosje buttons aangeschaft en ze (verkleinde) Pokémon-figuurtjes laten kleuren. Hier maakten we vervolgens een button van. Ook mocht elk kind een Pokémon uitkiezen (laat ze uit een paar eenvoudige figuren kiezen) die we op een wang schminkten.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen