Pippi-feest


Pippi spreekt kinderen erg aan; zelfs jonge peuters genieten ervan. Vindt uw kind Pippi ook zo leuk, denk dan aan een verjaardagsfeest met Pippi als thema.

Uitnodigingen

Yolanda: “Bij verschillende boekhandels zijn tegenwoordig uitnodigingen van Pippi te koop.”

Aankleding

U kunt zelf voor tante Pastelia spelen (voor vaders en moeders een succesvolle rol) met een gekke jurk en een extra opvulkussen. De jarige en de gasten willen misschien als Pippi worden verkleed. De peuteroutfit kan het beste simpel en duidelijk herkenbaar zijn. Denk aan staartjes in de haren en sproetjes op het gezicht. Ook kunt u ze lange kousen aantrekken (jouw sokken) in verschillende kleuren of ze even in veterschoenen (van ouders of oudere gezinsleden) lopen.
Zijn er peuters die liever niet aan alle actieve onderdelen mee doen, dan kunnen die misschien als Tommy of Annika fungeren. Dan horen ze er toch echt bij.

Activiteiten

Wanneer ze de schoenen en/of sokken aan hebben, kunnen ze een rondje door het huis, de tuin of de woonkamer maken, waarbij ze laten zien hoe sterk ze zijn. Om de beurt een stoeltje optillen, een paard (geen echte) of elkaar. Het is ook erg leuk om met zijn allen tante Pastelia te vloeren, dus daar ga je dan.
Willen ze even tot rust komen, dan laat u ze een Pippi-verhaal op video kijken, liefst eentje uit de tekenfilmserie die niet te spannend is. Denk verder aan een leuke foto van de groep, kleur eventueel een kleurplaat van Pippi of speel een stukje poppenkast met een Pippi-pop.

Hapjes en drankjes

Het is een enorme attractie om het taartje of cakeje op te eten zoals Pippi dat doet (zonder handen). Tante Pastelia gruwt ervan, dus uw eega zal het ‘goede’ voorbeeld moeten geven (misschien ook in een Pippi-rol). Als sluitstuk van het feest is het leuk om pannenkoeken te bakken die in de lucht worden gegooid tijdens het omdraaien. U hoeft niet eens bang te zijn dat het mis gaat… dat is eigenlijk de bedoeling.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen