Paastafeltje dek je!


Pasen is de gelegenheid bij uitstek voor gezellig ontbijten of brunchen. We hebben wat ideetjes voor u verzameld om de tafel net even dat knusse beetje extra te geven. De tips

  1. Neem een mooi wit (damasten) tafelkleed als basis voor uw mooi gedekte tafel. Kies hierbij vrolijk gekleurde servetten om het voorjaarsgevoel te benadrukken.
  2. Biedt allerlei verschillende, lekkere broodjes aan in een grote broodmand. Vergeet hierbij het paasbrood natuurlijk niet.
  3. Zet een grote kan vers geperst sinaasappelsap en lekker koele melk op tafel. Zet er tevens een lekkere grote pot Paasthee bij.
  4. Om de tafel wat sfeervoller te dekken, presenteert u de niet in de verpakking en de zoetigheden niet in de potten. Serveer vleeswaren op een schaal met wat zuur, zoals augurkjes en Amsterdamse uitjes. Leg er kleine vorkjes bij om de vleeswaren te kunnen pakken. De zoetigheden doet u in gezellige kleine schaaltjes met een lepeltje erbij.
  5. Natuurlijk mogen de eieren niet ontbreken, maar dat spreekt voor zich. Laat de kinderen de eieren beschilderen en versieren. Presenteer ze op tafel in mooie eierdopjes, met eiermutsjes op of gebruik bagels als standaard voor uw eieren.
  6. Versier de tafel verder met voorjaarsbloemen. Bijvoorbeeld vrolijke potjes met bloemen.
  7. Brand kleine kaarsjes in de vorm van eitjes of eierschalen met waxinelichtjes erin.
  8. Om uw kinderen bezig te houden tijdens het Paasontbijt kunt u allerlei Paasspelletjes spelen. Ook leuk voor volwassenen! Gebruik leuke Paaskleurplaten als placemat en leg kleurtjes klaar.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen