Niet eetbaar, toch lekker: Stempelstiften, Stoepkrijtvlinders, Bloempotloden en nog wat puur natuur


Stempelstiften, Stoepkrijtvlinders, Bloempotloden en nog wat puur natuur: Wie echt iets aparts wil uitdelen, kiest voor een niet-eetbare traktatie. Kleine, goedkope cadeautjes zijn overal te vinden. Pak ze leuk in en maak er bijvoorbeeld een grabbelton van. Geen problemen meer met allergieën, ‘lust ik niet’, ‘verboden te snoepen’ en … succes verzekerd! 

Knutselen en kleuren

Stempelstiften

Carla: “Koop stempelstiften (vaak acht in een doosje, vrij goedkoop). Rol ze per stuk in doorzichting cadeaufolie en bind aan de uiteinden een vrolijke strik. Plak hierop eventueel een ingepakt koekje met plakband vast. De
kinderen zien meteen wat het is en maken het pas thuis open.”

Stoepkrijtvlinders (leuk bij een buitenspeelfeest!)

foto: Sofie

 

Linda: “Maak van gekleurd karton een vlindervorm. Pak het stuk stoepkrijt in doorzichtig folie. Dat is het lijfje van de vlinder. Teken op dat folie twee oogjes, een neusje en een mond. Plak het stoepkrijt met dubbelzijdig plakband in het midden van de kartonnen vlinder. Maak van chenilledraad de voelsprieten van de vlinder. Op de vleugels kunt u een tekst schrijven.”

Bloempotloden

Saskia: “Toen mijn dochter 5 werd, heeft zei bloemen uitgedeeld. Ik had voor ieder een potlood gekocht, met leuke figuurtjes erop. Uit karton heb ik de bovenkant van een bloem geknipt (paars, licht blauw of geel karton), twee per potlood. Deze heb ik aan elkaar, om de potlood heen geniet. Dan aan allebei de kanten een gele stip er op, en dan nog een blaadje (donker groen karton). Daar hebben we wat leuks opgeschreven en ook om de potlood geniet.”

Puur natuur

Herfstidee

Yolanda: “Is uw kind in de herfst jarig? Spaar lege glazen potjes van bijvoorbeeld appelmoes. Laat uw kind de potjes versieren met verf. Als de verf droog is, vult u de potjes met potgrond en stopt u er een paar bloembollen in (bijvoorbeeld van krokusjes). Prik nu in de potgrond een paar lolly’s en feestvlaggetjes. Plak op het potje een sticker waarop staat dat de bolletjes in de grond in het voorjaar gaan bloeien en af en toe water nodig hebben.”

Bloemetjes (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Catherine: “Mijn oudste zoon is jarig op 21 maart, dus wilden we een lentetraktatie maken. Enkele Olvaritpotjes gespaard en vervolgens gevuld met potgrond en een viooltje. We gebruikten crepepapier als verpakking en de strik was een dropveter. Je kunt ook potgrond en bloembollen er los bij doen.”

Meer Niet Eetbaar, Toch Lekker >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen