Niet eetbaar, toch lekker: Lichtpuntjes, Lampionnen, Bezempennen, Stuiterspookjes, Strandpoezen, Pennenbakje en een bal


Wie echt iets aparts wil uitdelen, kiest voor een niet-eetbare traktatie. Kleine, goedkope cadeautjes zijn overal te vinden. Pak ze leuk in en maak er bijvoorbeeld een grabbelton van. Geen problemen meer met allergieën, ‘lust ik niet’, ‘verboden te snoepen’ en … succes verzekerd! 

Lichtpuntjes (leuk bij een winterfeest!)

Loes: “Spaar glazen Olvarit-potjes. Maak ze goed schoon en beschilder ze met glasverf of watervaste stift (trek bijvoorbeeld een kleurplaatje over). Doe er een waxinelichtje in en een mooi lintje omheen. Sfeervol en blijvend.”

Lampionnen

Marielle: “Aangezien mijn dochtertje op 10 november jarig is, dacht ik dat het een leuk idee was om lampionnen te trakteren op het peuterschooltje. Deze kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de winkel, maar ik vond het leuker om ze zelf te maken. Ik heb lege halve liter melkkartonnetjes gespaard en daar stippen (de leeftijd van mijn kind) uitgeknipt. Daarachter gekleurd doorschijnend folie (dezelfde als voor kijkdozen wordt gebruikt) geplakt. Op de dichte zijde heb ik een uitgeprinte foto van mijn dochtertje geplakt met haar naam eronder. Je kunt het stokje maken van echte lampionstokjes en deze aandoen als ze worden uitgedeeld, maar je kunt ook gewone stokjes (bijv. stokjes waar je de planten mee overeind houd) gebruiken.”

Bezempennen (leuk bij een Harry Potterfeest!)

Mieke: “Wij trakteren nooit op snoep, ik maak altijd wat leuks voor de kids. Dit jaar is mijn zoon helemaal in de ban van Harry Potter. We hebben leuke pennen gekocht. Hiervan maken we met raffia leuke bezemsteeltjes. Een poppetje van Harry Potter erop en klaar is zijn traktatie. Alle bezemsteeltjes gaan samen in een grote, zelfgemaakte bezemsteel.”

Stuiterspookjes (leuk bij een griezelfeest!)

Mirjam: “Koop kleine stuiterballetjes (net zoveel als er kinderen zijn). Vouw de servetjes open en leg in het midden het stuiterballetje. ‘Vouw’ het servetje er om heen (je ‘pakt het balletje in feite in’) en bind onder het stuiterballetje een touwtje, zodat het balletje nu het hoofdje van het spookje is geworden. Teken met een zwarte pen/stift verschillende gezichtsuitdrukkingen op de hoofdjes.”

Strandpoezen (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Mary: “Neem twee gekleurde blaadjes stevig papier en teken hierop een poes (of kopieer de poes op het blaadje papier). Koop goedkope strandballen. Plaats de bal tussen de twee blaadjes en niet de onderkant dicht. Een strikje om de poezennek met daaraan een doosje snoep.”

Pennenbakje

Vonne : “Spaar op tijd genoeg wc-rolletjes en doe daar gekleurd papier om heen en een bodem in. Maak van geel karton Pikachu`s die om het rolletje heen worden geplakt, zodat ze het rolletje vasthouden. Doe er dan een potloodje in.”

Bal (leuk bij een sportfeest!), petje of zakdoekkonijntje (leuk bij een konijnenfeest!) 

Sofie knutselde voor haar jarige kinderen een paar leuke traktaties in elkaar:

Meer Niet Eetbaar, Toch Lekker >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen