Muziekfeest


Kinderen zijn dol op muziek. Liedjes zingen, dansen, geluiden maken. Hoe doller, hoe gekker lijkt het soms. Een muziekfeest is daarom een goede keus voor een groep peuters.

Uitnodigingen

Op de uitnodiging moet natuurlijk een muziekinstrument. Maak het simpel. Een trompet of drumstel is voldoende. Een notenbalk of solsleutel zal niet snel herkend worden.

Allet maakte een toepasselijke uitnodigingskaart bij dit peuterfeest:

 

“Dit is een crèmekleurige kaart waarop ik met de printer een muziekblad heb afgedrukt. Je kunt ze echter ook kant-en-klaar voorbedrukt kopen. Dat is een stuk gemakkelijker.” 
De olifantjes komen van een knipvel vol olifantjes. Het zijn mooie glanzende https://vanharte.nl/wp-content/uploads/Images. Ik heb de afbeeldingen allemaal uitgesneden met een vlijmscherp mesje. Dat vind ik gemakkelijker dan uitknippen. Ik gebruik hierbij een snijmatje van A6-formaat, want dat kan ik gemakkelijk meedraaien met de bochtjes. 
Bij de 3D-techniek gebruik ik kleine dotjes transparante siliconenkit om de verschillende laagjes op elkaar te brengen. Dat heeft als voordeel dat het niet meteen muurvast zit en ik dus wat kan schuiven tot het mooi op zijn plaats zit. Verder vind ik het een voordeel dat ik met een cocktailprikkertje heel fijne dotjes op kleine stukjes kan aanbrengen. Het duurt ongeveer een uur om de siliconenkit hard te laten worden. Hierna kun je het plaatje niet meer verplaatsen.

Activiteiten

Verwelkom de gasten niet bij de deur met luid getoeter of zo. De kleine gast schrikt zich wellicht te pletter en wil liefst direct weer vertrekken. Zorg in het begin voor rustige muziek. Koop of leen een leuke cd. Zing bij de taart feestliedjes waarbij de kinderen mee kunnen klappen of stampen. 

  • Als de kinderen een beetje gewend zijn, is het leuk ze allemaal iets te laten kiezen om muziek mee te maken. Ook een oude pan met een pollepel geeft een goed geluid en een goede sfeer. Zijn de kinderen in hun sas, ga dan in optocht door de kamer, allemaal muziek makend, dansend en zingend. 
  • Doe een leuk spel (zie het praktijkverhaal van Esmeralda). U kunt ook denken aan een stukje poppenkast met een vals zingende hoofdrolspeler (iedereen handen voor de oren) die moet worden afgevoerd (onder aanmoediging van het publiek).
  • Speel iets met uw eigen muziekinstrument en laat eventueel een ouder kind of één van de buurkinderen en liedje spelen op haar of zijn eigen instrument. Het is leuk als de gasten even het eigen instrument mogen proberen. Voor de allerkleinsten is blazen op een fluit best ingewikkeld maar, maar als het lukt wel heel leuk. 

Bedankjes

Als afscheidscadeautje is een toeter toepasselijk en makkelijk. Stop in de toeter een zakje chips, een doosje rozijntjes of een mooi gekleurde spek. U kunt ook een afgeknipt bekertje vullen met iets lekkers en dit dichtmaken zodat het enigszins lijkt op een trommel met een vel. Geef er zoute stokjes bij als trommelstok.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen