Kontje Apart voor de Juf: Rozen, Foto of tekening, Beschilderd keramiek, Voeldoos, Zelfgemaakte gehaktballetjes en Warme broodjes


Rozen, Foto of tekening, Beschilderd keramiek, Voeldoos, Zelfgemaakte gehaktballetjes en Warme broodjes: Op veel scholen trakteren jarige kinderen ook leerkrachten in andere klassen. Voor een beetje school betekent dit al snel 150 traktaties per jaar per leerkracht! Misschien een reden om soms te kiezen voor ‘een kontje apart’ voor juf of meester. Maar dat hoeft natuurlijk niet…

 

Rozen

Ellen : “Ik heb rozen gekocht in verschillende kleuren en die voorzien van kaartje met naam en leeftijd van mijn jarige zoon. Het kaartje met krullint aan de roos vastgemaakt en iedere juf en meester mocht er 1 uitkiezen. De vaas op school in de lerarenkamer laten staan zodat iedereen daar zijn of haar roos in kon zetten. Dit stond heel vrolijk en heeft er minstens een week gestaan.”

 

Foto of tekening

Marion:”Ik werk op een kinderdagverblijf op de babykamer. Als een kindje trakteert als het naar de peuterkamer gaat, krijgen we soms een cadeautje. Het leukste (als ze iets geven, het is absoluut geen verplichting) vind ik het als ze een foto geven van zichzelf in een fotolijstje of op een snoeptrommeltje. Een tekening vind ik ook altijd erg leuk.”

 

Beschilderd keramiek

Marion: “Het kan leuk zijn om je kind zelf iets voor de juf of meester te laten maken. Bij een hobbyzaak kunt u verf voor keramiek kopen. Hiermee laat u uw kind geglazuurd aardewerk beschilderen, een kopje, bonbonschaaltje of iets dergelijks. U kunt er ook een afdruk van een handje opzetten. Het aardewerk moet een half uurtje in de oven.”

 


Voeldoos

Sandra: “Vooral in de lagere groepen zijn ze vaak heel erg bezig met het aspect zintuigen. De kinderen moeten dan vaak ook voorwerpen betasten en vertellen wat het is. Vorig jaar heb ik voor mijn zoontje een voeldoos gemaakt voor de meesters en juffen. Maak in een kleine doos een gat dat net groot genoeg is om je hand in te stoppen. Een leuk gedichtje erop waarin je zegt dat ze wat ze pakken niet mogen ruilen en dat ze eerst moeten zeggen wat ze voelen, voor ze het eruit halen. Ik heb er appels, Evergreens, Marsen et cetera in gedaan.”

 

Zelfgemaakte gehaktballetjes

Betty: “Wat ik vaak maak, en waar ik altijd leuke reacties op krijg, is een schaaltje/bekertje met zelfgemaakte gehaktballetjes (gekruid) en een sausje (bv. salsa). Ook drumsticks heb ik wel eens gebraden. Ik doe altijd iets hartigs, want ze krijgen inderdaad erg veel cake en koeken.”

 

Warme broodjes

Ria: “Mijn zoon trakteerde de juffen en meesters op broodjes. We hebben een grote mand bekleed met een geblokte theedoek en gevuld met verschillende soorten broodjes. Ook heeft hij wel eens getrakteerd op pakjes drinken.”

 

Meer Voor de Juf>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen