Kontje Apart voor de Juf: Gewoon hetzelfde en Warme en koude dranken


Gewoon hetzelfde en Warme en koude dranken: Op veel scholen trakteren jarige kinderen ook leerkrachten in andere klassen. Voor een beetje school betekent dit al snel 150 traktaties per jaar per leerkracht! Misschien een reden om soms te kiezen voor ‘een kontje apart’ voor juf of meester. Maar dat hoeft natuurlijk niet…

 

Gewoon hetzelfde

Joke: “Ik ben juf, en bij ons op school is het gebruikelijk dat wij dezelfde traktatie krijgen als de kinderen. Niet meer dan normaal en ook nog eens erg leuk! De ene traktatie is leuker dan de andere. Veel succes met www.vanharte.nl.”

 

Ingrid: “Als kind vond ik het altijd al oneerlijk als de juf of meester iets lekkers krijgt en jijzelf een ‘vies’ stukje kaas of augurk op moest eten. Mijn dochter van 7 heeft ook al eens zo’n opmerking gemaakt. Dus de juffen en meesters krijgen van mijn dochter en zoon gewoon iets wat de andere kinderen ook krijgen. En ze reageren er heel leuk op!”

 

Warme en koude dranken

Daniella: “Koop een goedkope beker doe daar een zakje capuccino, een theezakje en een zakje suiker met een roerstaafje in.”

 

 

Loes: “Koop zakjes oploskoffie in verschillende smaken (Wiener Melange, espresso, cappuccino en dergelijke) en thee (zomer-, herfst-, winter- of lentethee). Verpak een zakje koffie of thee met een chocolaatje, after-dinnermint of iets dergelijks in cellofaan. Doe er een grote raffiastrik omheen en hang er een kaartje aan met de naam en leeftijd van de jarige.”

 

Ingrid: “Het is ook leuk (vooral in de winter) om in plaats van koffie, zakjes soep te gebruiken. Hierbij doet u dan croutons of een soepstengel.” 

 

Erika: “Omdat ik mijn tweeling (die ook nog eens net na sinterklaas jarig is) iets wil laten trakteren dat ook nog iets met elkaar te maken heeft, heb ik het volgende bedacht. De een trakteert de juffen en meesters een zakje soep, en de ander zo’n doosje soepstengeltjes met smeerkaas. Een hartig hapje voor de juffen en meesters na alle zoete dagen.”

 

Ilja: “Wij hebben onze dochter haar juf een klein flesje wijn laten geven. Zo’n mini-flesje, met daarop een zelfgetekend etiket. Versierd met wat krullint zag het er echt leuk uit.

 

Meer Voor de Juf>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen