Kinderfeestjes


Natuurlijk heeft u onze uitgebreide pagina’s voor het organiseren van kinderfeesten, tienerfeesten en peuterfeesten aandachtig doorgelezen. Voor wie daar nog behoefte aan heeft: in de boeken op deze pagina vindt u nog meer leuke tips voor kinderfeestjes. Stuk voor stuk zijn ze door ons gelezen en goed bevonden.

 • Snacks voor kinderfeestjes – Anne Wilson, ISBN 38-9508-371-2

Een handzaam en betaalbaar boekje vol hapjes die een kinderfeestje extra leuk maken. Mooie foto’s, veel recepten en heldere uitleg over de bereiding. U vindt er hartige en zoete lekkernijen, ijs en drankjes. Veel hapjes zijn ongewijzigd te gebruiken bij een themafeestje, zoals maïs-kaasroeibootjes bij een waterfeest, cowboyhondjes op een cowboyfeest, zoete marsmannetjes op een ruimtevaartfeest en heksendrank op een heksenfeest. 

 • Hoera, ik geef een knalfeest! – Claudia van der Sluis, ISBN 90-5121-776-5 

De schrijfster stuurde ons dit handzame, duidelijke en vrolijke boekje over het organiseren van kinderfeestjes. Claudia werkt in het boekje acht verschillende thema’s uit, waaronder een Krimiknalfuif, Middeleeuws festival, Heksenfestijn en Gemaskerd bal. Stuk voor stuk tonen ze de creativiteit en inventiviteit van de schrijfster. Onze favoriet: het pyjamagriezelfeest met schuimspoken, griezelbingo en dapperdrank.

Hanneke, moeder van Floris (210794) en Maurits & Jeroen(310197) schreef ons: “Dit boekje vond ik bij de bieb en vind ik erg leuk. Ik heb er leuke ideeën uitgehaald voor de vijfde verjaardag van m’n zoontje (een ridderfeestjes). Er staat een fors aantal themafeestjes in voor uiteenlopende leeftijden en erg goed uitgewerkt, zodat je dingen zo kan overnemen. Dezelfde schrijver heeft ook een leuk boekje over traktaties geschreven: “Hoera, ik mag trakteren! (zie verderop. red.)”

 • Stralende kinderogen, 100 ideeën voor kinderfeestjes, gids voor Noord- en Zuid-Holland – Phia Damsma-Scheffer, ISBN 90-6020-775-0  
Phia heeft geruime tijd in het Haarlems en Leidsch Dagblad een wekelijkse rubriek verzorgd over kinderverjaardagsfeestjes buitenshuis. Ze besloot de opgedane ervaring te bundelen in een boek. Het boek staat vol adressen, relevante gegevens en leuke beschrijvingen van georganiseerde feestjes in Noord- en Zuid-Holland.
De feestjes zijn op thema gerangschikt, “Creativiteit & Expressie”, “Ontdekken & Speuren”, “Sport & Spel”, “(Poppen)theater”, “Dieren”, “Smullen & Koken” en “Scheepvaart”. Veel van deze feestjes heeft Phia zelf uitgeprobeerd. Er worden ook namen en adressen genoemd van organisaties en artiesten die enthousiast komen opdraven bij een feestje thuis.
De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Phia’s twee kinderen. Een absolute aanrader! Om een tipje van de sluier op te lichten: Wist u dat er een bedrijf bestaat (de Traktatiedienst) dat voor een heel redelijk bedrag de traktaties voor op school in elkaar knutselt? Heeft u ooit gedacht aan een feestje bij een bakkerij of in het Ajax-stadion? 
 • De Cd-rom : Kinderparty. Uitgegeven door Data Becker/Easy computing. ISBN nummer 90-5167-619-0  

Hanneke: “Een Cd-rommetje vol met informatie over het organiseren van een (kinder)feestje. Je hoeft nergens meer over na te denken want verschillende thema’s (tot en met de uitnodigingen toe) staan er op.”

 •  Kinderfeestjes – Mary Pat Fergus, ISBN 90-3031-912-7 
Een boek vol  themafeesten. Zeer compleet. Met recepten, uitnodigingen, taartsjablonen, kado-ideetjes en spelletjes. Een prachtig, kleurrijk, overzichtelijk boek. Onmisbaar!
 • De leukste kinderfeesten – Jose Sagasser, ISBN 902427-395-1

De pedagoge Jose Sagasser geeft in dit boek een enorme berg praktische tips. De nadruk ligt meer op de planning, voorbereiding en organisatie dan op de uitwerking van themafeesten (hoewel ze wel wat ideeën noemt) Samen met het boek hierboven een absolute aanrader!

 • Kant-en-klare ideeën voor plezierige kinderfeestjes – Amanda Muden, ISBN 90-2435-961-9 

Dit boek combineert een aantal uitgewerkte themafeesten met allerlei (veiligheids)tips. De themafeesten zijn in dit boek naar leeftijdsgroep ingedeeld. Achterin vindt u nog een hoofdstuk ‘Moeilijkheden oplossen’, waardoor er echt helemaal niets meer mis kan gaan.

 • De leukste ideeën voor kinderfeestjes – Clare Beaton, ISBN 90-2529-642-4  

Ook hier weer wat uitgewerkte themafeesten. Met uitnodigingen, verkleedideeën, versieringen, kadootjes, hapjes, spelletjes en taarten. Eenvoudiger en minder uitgebreid van opzet dan onze nummer 1.

 • Kinderpartijtjes – Angela Wilkes, ISBN 90-2460-332-3 

Een boek gericht op partijtjes voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar. Per leeftijdsgroep geeft de schrijfster aandachtspunten voor het organiseren van een verjaardagsfeestje. Verder werkt ze een aantal thema’s uit en geeft ze ideeën voor spelletjes, hapjes en drankjes. Het boek eindigt met een hoofdstuk ‘Eerste Hulp’ en een checklist. 

 • Telekids Partytime – Nienke ten Hoor en Sonja van de Rhoer, ISBN 90-2693-569-2 

Dit is het enige boek met als doelgroep het kind zelf.  Volgens de schrijfsters geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6, al vinden wij dat nog erg jong.  Wat grotere kinderen kunnen inderdaad aardig uit de voeten met de beschreven recepten, uitnodigingen, spelletjes etc. Er worden vijf themafeesten uitgewerkt, waaronder een ontbijtfeest voor moeder- of vaderdag (u bent dus gewaarschuwd!). Het blindemanspel met schaar op p. 37 lijkt ons overigens geen aanrader.

 • Kom je ook? – Jan de Weert en Gerdien de Weert-van Oene, ISBN 90-2460-145-2 

Het boekje begint met twee algemene hoofdstukken over de voorbereiding, planning, uitnodigingen enzovoort. Ook hier worden de partijtjes per leeftijdsgroep besproken. Voor vijf- en zesjarigen, voor zeven- tot en met negenjarigen en voor tien en elfjarigen. Het boek sluit af met een hoofdstuk met traktaties. Er wordt nergens echt diep op ingegaan, maar is ideaal voor mensen met weinig tijd of zin om zich echt in de boeken te storten.

 • Kom je ook op mijn feestje? – A. Thomas, ISBN 90-6238-278-9

Debby: “Dit is een leuk boek waar alles instaat

 • Bezig zijn met grimeren – Chris Cauldron, ISBN 90-2529-480-4 

   

   

   

   

   

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen