Kinderfeesten in de praktijk: Vervoersproblemen, Altijd patat?, De deskundige, Een onverwachte wending


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Vervoersproblemen

Anton: “Op een verjaardagsfeestje van mijn dochter zouden we op een woensdagmiddag met 10 kinderen met het openbaar vervoer naar een poppentheater in het centrum van Dordrecht gaan. (Wij wonen in een buitenwijk van Dordrecht). Een hal uur voor vertrek barstte er een verschrikkelijke regenbui los en dreigde de hele onderneming in het water te vallen. We moesten namelijk overstappen en nog een eindje lopen.

We bedachten om eens te informeren bij een taxibedrijf wat het zou kosten om twee taxi’s te laten rijden. Een medewerker van het taxibedrijf stelde voor om een schoolbusje te nemen, het was woensdagmiddag en de ritten die het busje normaal moest rijden waren net klaar. Tot onze verbazing kostte het brengen en halen slechts f 50,-. Dit bedrag zouden we ook bijna aan strippenkaarten (2 zone’s) kwijt geweest zijn.

De kinderen vonden het fantastisch, we werden voor de deur van het theater afgezet en na afloop van de voorstelling stond het busje alweer op ons te wachten.

Het huren van zo’n schoolbusje is een echte aanrader, geen overstappen, voordelen t.o.v. eigen vervoer: geen parkeerplaats zoeken, geen auto’s regelen, je kan zelf de kinderen in de gaten houden, iedereen kan in de gordels etc.”

Altijd patat?

Marja: “Een feestje in Chinese stijl is ook leuk, weer eens iets anders dan patat! Nasi en witte rijst zijn van te voren te bereiden en satéstokjes vinden alle kinderen lekker. Als extraatje nog met stokjes (proberen te!) eten en natuurlijk zelf een chinees hoedje met vlecht maken. Veel plezier voor iedereen.”

De deskundige 

Ramona: “Hallo, ik ben 12 jaar en hou van feestjes! Mijn ouders en ik gaven vroeger altijd feestjes met veel spelletjes! Echt een succes hoor! Dan stonden mijn vader en ik een week van te voren in de tuin te zagen en schilderen om een clown met een gat in zijn mond waar een bal doorheen kan te maken… Mijn vader had ook een goed idee… Al die kleuterjongens en -meisjes worden ook wel es gek van elkaar. Dus ging mijn vader een half uurtje voetballen op een veldje en ging mijn moeder de meisjes vermaken met make-up up etc. Ook een succes: cakejes versieren (ik vind het zelfs NU nog leuk!). ik hoop dat jullie (de ouders) wat hebben aan mijn tips. En geloof me, ik ben 12 dus weet wat leuk is en wat niet, hahahahhaha!”

Een onverwachte wending

Betty: “Onze zoon is vijf jaar geworden en heeft z’n eerste feestje dus gehad. Inclusief onze eigen twee kinderen (5 en 2 jaar), hadden we 10 kleine feestgangers en 3 volwassenen. Geen overbodige luxe, deze begeleiding. Ik had van alles bedacht om te gaan doen, totdat er gevraagd werd: wanneer gaan we nu spelen? We hebben de gehele Duplo-kist op de kop gegooid en de kinderen hebben zich kostelijk vermaakt! Weg schema… Toch nog wel bedankt voor de leuke tips, omdat ik voor mijn eigen gevoel toch goed voorbereid aan het feest begonnen ben. Hoewel het toch anders loopt dan ik verwachtte was het in geen geval minder leuk! Het hele gebeuren is in een ontspannen sfeer verlopen. Succes met jullie pagina!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen