Kinderfeesten in de praktijk: Hou het geheim, Vastgelegd, Indiaanloos indianenfeest en ongelukjes


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Hou het geheim

Miriam: “Vertel een vijf- of zesjarige nooit het programma voor het feestje. Wij deden het wel, met als gevolg dat de jarige voortdurend vroeg: Wanneer gaan we koekhappen? We gaan hierna toch stoelendans doen? Bij de volgende verjaardag hebben we alleen verteld dat het een piratenfeest zou worden. Alles verliep veel makkeijker, we hadden alles zelf onder controle. En voor de jarige job was het feest ook nog een echte verrassing.”

Vastgelegd

Carla: “Toen mijn zoontje vijf jaar werd, kwamen er vijf drukke knaapjes op zijn feestje. Om het spannend te maken, moesten de kinderen allemaal in de huiskamer hun cadeautje verstoppen. Op aanwijzingen van allemaal (warm-koud-heel koud) moest hij de cadeautjes zoeken. Ook hadden we een handdoek op tafel gelegd met daaronder een voorwerp (tandenborstel, potlood, autootje). Ieder kind moest met zijn hand eronder voelen en raden wat het was. we hebben de hele middag op video vastgelegd. Aan het einde, voordat de moeder of vader ze kwamen halen, hebben we de band op televisie ‘uitgezonden’. Tot grote hilariteit van de kinderen. Ze wilden hem zelfs nog een keer zien!”

Indiaanloos indianenfeest

Monique: “Voor de vijfde verjaardag van Lieke hadden we zes kinderen uitgenodigd. Het zou een indianenfeestje worden. Wij hadden een uitnodiging gemaakt met op de voorkant een kleurplaat van een indiaan. We zouden veren gaan zoeken, hiermee een tooi maken. We zouden indianendansjes doen en tikkertje spelen waarbij de afgetikte kinderen bij de totempaal moesten staan. Die totempaal moest dan nog wel worden gemaakt van een aantal blokken hout. Er zijn echter altijd kinderen die bepaalde spelletjes niet willen doen of liever zelf spelen. Uiteindelijk is het behalve de schminksessie dan ook geen echt indianenfeest geworden. Maar geen kind die dat door had. Ze hebben gewoon allemaal lekker gespeeld, en dat is het belangrijkste!”

Ongelukjes

Sandra: “Vorig jaar tijdens het kinderpartijtje van onze dochter was het behoorlijk warm buiten. Ik had een raam opengezet. Toen ik de kamer binnen kwam met glazen limonade, zag ik een jochie van acht jaar half uit het raam hangen (ik woon op de eerste verdieping). Je snapt het al, de glazen limo vlogen door de lucht en ik greep hem stevig vast. Ik was zo boos op hem, dat ik hem naar huis heb gestuurd. De rest van het feest was een flop. Alle kinderen waren zo geschrokken van me, dat ze de rest van de dag rustig bleven zitten. Het jaar ervoor was het ook al niet vlekkenloos verlopen. Toen had één van de kinderen het traphek open laten staan en viel onze eenjarige zoon van de trap. Weg feest, hallo ziekenhuis. Zo zie je maar dat je nooit alles kunt voorzien.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen