Kinderfeesten in de praktijk: Ballonnen, ballonnen, ballonnen, De 17 kleuters, Feestbloopers, Wijze lessen


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Ballonnen, ballonnen, ballonnen

Kirsten: “Al jaren komen wanhopige vrienden van mij naar me toe of ik nog ideeën heb voor het feestje van hun zoon of dochter en elke keer probeer ik weer originele ideeën te geven. Bij de ene houden wij een kinderdisco en bij de ander gaan we jazzballetten. Weer een ander gaat met de kinderen de door ons gemaakte speurtocht wandelen en weer andere kinderen genieten van de tot clown omgetoverde buurman. Iets wat bij elk feestje een succes is, is om aan het begin alle kinderen met elkaar op de foto te zetten en dit te laten ontwikkelen bij de 1-uurservice fotoshop en alle kinderen een foto mee naar huis te geven. Mijn gouden tip is toch nog BALLONNEN, BALLONNEN, BALLONNEN! Dat geeft sfeer en vinden ze altijd leuk (VanHarte: maar pas op bij de allerkleinsten, die zijn er vaak bang voor of doen de stukjes in hun mond)!”

De 17 kleuters

Eileen: “Toen onze dochter vijf jaar werd (ze is nu zes) gaf zij haar eerste kinderfeestje. Er waren 17!! kinderen tussen de leeftijd van vier en zes jaar. Uit school op woensdagmiddag gingen de kinderen gelijk mee naar huis.

Daar stonden vier geleende frituurpannen de feestdrukte op te wachten. Toen het cadeautjes uitpakken, wat natuurlijk enige tijd vergt, achter de rug was, gingen we aan de patat met frikadellen of kroketjes. Een drukte van jewelste maar ERG gezellig. Ik had gelukkig hulp van mijn man en moeder.

Toen alles opgeruimd was en we toch weer een stiefkwartiertje verder waren, hebben we geknutseld met schutkokertjes van toiletrollen. De ene creatie was nog mooier dan de andere. Als er nog tijd was, mochten ze zelf iets leuks maken.

Degenen die dat niet wilden, liet ik gaan, zolang ze niet door het huis gingen zwerven. Om 2 uur kwam TANTE ANS (een goochelaar uit Castricum). Zij verzorgde een vullend programma, met pauze, tot half 5.

De kinderen waren moe maar voldaan en gingen met rode wangen weer richting huis. Mijn dochter zei, toen ik vroeg hoe ze het had gehad, dat ze het knutselen toch wel het allerleukste had gevonden. “Maar de goochelaar was ook wel erg lief hoor mam”, voegde ze er nog geruststellend aan toe.”

Feestbloopers

Een vaste bezoekster mailde ons haar waslijst ‘feestbloopers’: “M’n kinderen hebben regelmatig feestjes, en dan kan er natuurlijk van alles misgaan. Zo stonden we een keer een uur te vroeg bij de klimhal, en helaas was er niemand te bekennen. Ook is het gebeurd dat ik een verkeerde datum in m’n hoofd had, waardoor een van m’n kinderen een week te vroeg feest kwam vieren op school (als enige!).

En het kan nog erger, want wat dacht je van het geval dat ik m’n arme kind als clown had verkleed terwijl het feest een heel ander thema had! En dan de klassieker: het feest dat te lang duurt en waarbij je de tijd niet door komt. Een strak draaiboek en goede voorbereidingen doen wonderen. Tenslotte zijn er dan nog de goed bedoelde felicitaties die een dag te laat zijn… of een week te vroeg. Of ‘s morgens wakker worden en je realiseren dat je man vandaag jarig is. Drama’s zijn het (nou ja, in sommige gevallen wel!).”

Wijze lessen

Marjolein: “Mijn zoontje Jeff werd in mei dit jaar zes jaar. Een hoogtepunt en zijn moeder (ik dus) vond dat het partijtje ook een hoogtepunt moest worden. Dus nodigde ik tien kinderen uit (!) welke in een immense Albert Heijn werden omgetoverd tot mini-koks die chocolade truffels gingen maken. Op het oog lijkt het allemaal erg leuk. Wat ging er mis? ,

Ten eerste het aantal inderdaad, veel te veel. Zelf had Jeff maar een paar namen opgenoemd, maar nee, mama wilde er veel. Les 1: luister naar je kind, en als die er teveel wilt, stel dan zelf een maximum. 

Ten tweede: het was eind mei, en zo vreselijk heet! De rit in de auto was al een verzoeking, in AH zelf was het overigens aangenaam. Les 2: zorg voor een alternatief bij goed/slecht weer. In dit geval had ik beter met de kinderen naar een zwembad kunnen gaan! 

Eenmaal thuis waren de kinderen een beetje misselijk, ze hadden in het begin al veel gesnoept en tijdens de kokslessen ook nog veel. De 50 pannenkoeken konden dus bijna allemaal in de vriezer. Les 3: niet te veel snoep en niet te veel eten. Voor volgend jaar heb ik al weer wat anders bedacht. Met een heel klein clubje iets leuks gaan doen. 

Maarreh… ik ga tegen die tijd deze site nog een keer goed bestuderen, ik zal er ongetwijfeld hele goede ideeën van halen!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen