Kerstversieringen in en om huis: Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen, Een mooie krans op tafel, Glas-in-lood theelichtjes


Het mooist versierde Kersthuis is een huis met binnen en buiten veel lichtjes en kaarsjes. Maar zoals bij alles, geldt ook hier overdaad schaadt. Met subtiele accenten kunt u de wonderbaarlijkste effecten creëren. Op deze pagina’s vindt u tips en trends voor een sprookjesachtig mooi Kersthuis!

Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen

Benodigdheden:

 • kandelaars in verschillende hoogtes
 • spuitbus goud- of zilverkleurige lak
 • kaarsen in dezelfde kleur, maar van verschillende lengtes en diktes

Geef uw oude kandelaars een tweede kans. De kandelaars die u in de kelder en kasten vindt, kunt u nog eenmaal te laten stralen in uw interieur. Het effect is het mooist als de kandelaars van verschillend niveau zijn. Koop een spuitbuis zilver- of goudlak en spuit de kandelaars allemaal in dezelfde kleur. Het voordeel van spuitbussen is dat de lak zo droog is en de kandelaars dus gelijk te gebruiken zijn.

Desgewenst kunt u de kandelaars nog versieren met een stift in een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld in de kleur van uw Kerstballen. Groepeer de kandelaars op één plaats met dezelfde kleur kaarsen in verschillende diktes en lengtes. Leg eventueel wat kerstballen in verschillende groottes rond uw creatie. U bent zo klaar, en als de kaarsen branden, geeft het een oogverblindend effect!

Een mooie krans op tafel

Benodigdheden:

 • ijzerdraad op klosje (verkrijgbaar bij tuincentra)
 • groen (conifeer) en droogbare bloemen
 • kleine Kerstballetjes met ijzerdraad
 • zilver- of goudkleurig plukdraad
 • snoeischaar

Voor deze krans kunt u eigenlijk alles wat u leuk lijkt gebruiken. Koop een paar tak-ken groen en bloemen naar voorkeur. Het hoeft niet veel te zijn, want u gaat van elke tak kleine stukjes afknippen. U begint ermee elke tak groen volledig kaal te knippen in lengtes van ongeveer 8 tot 10 cm. Leg alles per soort op een stapeltje, zodat u als u het gaat verwerken een goed overzicht heeft.

U begint door een samengesteld aantal takjes bij elkaar te binden met ijzerdraad. Al de volgende takjes en balletjes (of wat dan ook!) bindt u er dakpansgewijs op. Zorg dat er geen ijzerdraad te zien is en dat u uw werk plat houdt. Het is dus niet nodig om de krans helemaal rondom vol te krijgen!
Als de krans op de gewenste grootte is, kunt u het begin en einde aan elkaar bevestigen. Nu kunt u de krans op tafel leggen met bijvoorbeeld in het midden een grote ronde kaars of een schaal met drijfkaarsjes. U kunt hem ook gebruiken als decoratie voor een schaal met hapjes die u op tafel zet tijdens een gezellig samenzijn met uw vrienden of familie!

Glas-in-lood theelichtjes

Benodigdheden:

 • glazen theelichtjes
 • glasverf / loodverf
 • zacht potlood
 • wasbenzine

Ontvet de theelichtjes met wasbenzine. Teken daarna met een zacht potlood mooie figuren op de theeglaasjes. Als u tevreden bent met het patroon ‘tekent’ u deze na met de loodverf. Als dit gedroogd is, vult u de overgebleven vlakken in met verschillende kleuren glasverf. Laten drogen zoals is aangegeven op de verpakking.
Nu kunt u de glaasjes in een groepje ergens op een tafeltje of op de vensterbank plaatsen met een waxinelichtje erin. Tegen een lichte muur geeft dit de meest mooie kleureffecten als het kaarsje brand!

Meer Kerstversieringen >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen