Junglefeest


Tarzan en Jane, of zo maar een stoere ontdekkingsreiziger die in de jungle allerlei spannende dingen meemaakt? Feit is dat de jungle een leuke inspiratievorm vormt voor een themafeest voor de kids. Onderstaande tips komen onder meer van Ellen en Karin.

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Zet op de uitnodiging dat wie wil een ‘jungle-knuffel’ mag meebrengen.

Aankleding

Jungle-glas, verrekijker en hoed
Koop of maak voor elk kind een eigen jungle-glas, een verrekijker van closetrolletjes en een tropische hoed.

Palmbomen
Maak palmbomen van rollen waarop tapijt zit. In drie verschillende hoogtes met bladeren van karton.

Carla: “Kinderen kwamen verkleed in een tropenkostuum of als wild dier. De klas hadden we versierd met echte palmbomen en een gespannen touw met daaraan takken van een struik. Aan die takken hingen grote geschilderde slingerapen.”

Slang
Maak een slang van papieren ringen zoals we vroeger slingers maakte, bek van een opengeknipte wc-rol en een staart van karton. De slang mag lekker lang zijn en kunt u ergens doorheen ‘vlechten’.

Knuffels
Laat de kinderen hun knuffels samen op een grote stoel zetten.

Jungle tekenen
Hang aan de muur een groot vel papier waarop u een boom heeft getekend. Hierop mag elk kind na binnenkomst iets uit de jungle tekenen.

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Knuffels zoeken
Verstop de meegebrachte knuffels door het hele huis. De kinderen mogen zoeken en de jarige mag het cadeautje openen van de eigenaar van de gevonden knuffel.

Zebraatje prik

Apen uit de boom gooien
Met aapjes gemaakt van blikjes, muizentrapjes en karton.

Liaan zwaaien over water
Aan een stevig touw aan de pergola met een stuk karton als water.

Een groot (ganzenbord)spel in Jungle-sfeer.

Pas op!
In de jungle moet je heel goed opletten: de kinderen zitten in een kring, met een geblinddoekt kind in het midden. De anderen geven een mandarijn door (of iets anders), terwijl er muziek wordt gedraaid. Stopt de muziek dan moet de geblinddoekte raden wie de mandarijn heeft.

Herken het dier.
Wie in de jungle leeft, moet zeer goed kunnen zien. Je moet ook dieren herkennen om te weten of ze gevaarlijk zijn. Drie kinderen worden geblinddoekt (dat zijn de Tarzans), de andere kinderen krijgen een tekenblok (dit zijn de Janes). De Janes vertellen de Tarzans welk dier ze moeten tekenen en mogen aanwijzingen geven, bijvoorbeeld: je bent een arm vergeten. Laat ze op de tekeningen hun naam zetten en geef ze aan het eind mee naar huis.

Eten verzamelen
De apen hebben al het eten van Tarzan en Jane gestolen en nu moeten ze op zoek naar andere eetbare dingen. Alleen kennen ze niets van wat ze vinden. Ze moeten dus proeven. Blinddoek iedereen of giet de drankjes (cola, water, chocomelk, melk) in een kopje met deksel. Het eten (bananen, druiven, mandarijnen, appel) kan gewoon op een bord achter een kartonnen doos of zo, maar hou dan je hand voor de ogen van het kind dat proeft.

Dierenloop
Lopen als een tijger, springen als een kikker, sluipen als een jaguar, kronkelen als een slang, trompetteren als een olifant, krijsen als een aap, doe een Tarzan-kreet na.

Kleurplaten
Haal als ‘noodrantsoen’ voor ieder kind tien Tarzan-kleurplaten van een site. Verveelt iemand zich, dan mag hij kleuren, zo niet dan krijgen ze de kleurplaten mee naar huis.

Dierenmaskers
Sigrid: “Laat de kinderen junglegroene ballonnen kapot prikken. In elke ballon zit een briefje met een nummertje. Door het hele huis zijn wilde dierenmaskers verstopt met een nummer. De kinderen moeten het masker zoeken met hetzelfde nummer als op het briefje in de ballon. Zijn alle maskers gevonden, maak dan een groepsfoto van de kinderen met hun maskers op. Vervolgens beplakken ze een fotolijstje met een brede, houten rand beplakken met stukjes nep panterbont, vlinders, stukjes touw, raffia, blaadjes ven een kunstplantje, spliterwten, koffiebonen, veertjes, maïs, besjes, zonnepitten et cetera. Een week na het feestje kregen ze de groepsfoto om in het lijstje te doen als een blijvende herinnering.”

Bananenspeurtocht
Edith: “Voor het junglefeestje voor de vijfde verjaardag van ons zoontje Nick hebben we een bananenspeurtocht gedaan. Ik had allemaal bananen uitgeprint met op de achterkant simpele opdrachtjes. Zoals hinkel van de ene banaan naar de andere, loop als een tijger en zoek de volgende banaan, zoek met z`n allen takjes, blaadjes en andere spulletjes, maak er een cirkel van en ga er met z`n allen midden in staan, tel de bomen langs de sloot en nog meer van dit soort simpele opdrachten. En als laatste opdracht moesten ze in onze tuin een tas met cadeautjes zoeken om mee naar huis te nemen.”

Kokosnotenrace
Carla: “Twee kinderen proberen met een kokosnoot tussen hen in naar de overkant te lopen zonder de kokosnoot (bal in bruin papier) te laten vallen. De kokosnoot zit tussen de twee buiken in en mag niet worden aangeraakt met de handen.”

Hapjes en drankjes

Carla: “Apenkoppen van Haribo, bananenschuimpjes, bamboeberen koekjes, veterdrop (liaan) vullen met nibbit-rondjes, taksi jungle green.”

Mee naar huis

Tarzan-diploma
Een ‘mee-haar-huis’ mapje met kleurplaten en een Tarzan-diploma. Bijvoorbeeld een olifantentekening met het volgende tekstje erbij: is een echte jungle-bewoner. Zij heeft dit bewezen door op zeer goed te . Leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Zo weten zij ook wat er op het feest is gebeurd.

Een zelfgemaakt fotolijst met groepsfoto

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen