Hoe kiezen we een Ceremoniemanager?


Een vraag die aanstaande bruidsparen zich vaak stellen. Een aantal zaken zijn zeer belangrijk. U vindt ze hieronder op een rij.

 

Wat kan de ceremoniemanager doen?

Als bruidspaar beslist u zelf wat u wel en niet uit handen geeft. In andere landen is het niet ongebruikelijk de hele organisatie uit te besteden. In Amerika vind je de zogenaamde wedding planners of wedding coördinators. Denk aan de komische film ‘Father of the Bride’. In Nederland zien we dit heel langzaam hier en daar opduiken. Mensen krijgen het steeds drukker en hebben in veel gevallen meer geld te besteden. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat dit op den duur een trend in ons landje gaat worden.

 

De ceremoniemanager heeft een spilfunctie. Hij is aanspreekpunt voor het bruidspaar, alle gasten, leveranciers en het andere ‘bruiloftspersoneel’ (getuigen, bruidskinderen). In de meeste gevallen is de belangrijkste taak van de ceremoniemanager het maken en naleven van het bruiloftsdraaiboek. Als bruidspaar is het prima om veel tijd aan de voorbereiding te besteden. Op de dag zelf wilt u niets anders dan kunnen genieten en ontspannen.

 

In een aantal gevallen helpt de ceremoniemanager ook bij de budgetbewaking en het contact met bruiloftsleveranciers. De taakverdeling tussen ceremoniemanager en bruidspaar dient duidelijk te zijn. Er zijn hierbij geen vaste regels. U bepaalt het in overleg met de persoon die u hebt gekozen. De VanHarte Huwelijksplanners kunnen u helpen deze taakverdeling op te zetten.

 

De juiste persoon

De meeste mensen in Nederland zoeken de ceremoniemanager in hun familie of in hun vriendenkring. Het is te adviseren om iemand te kiezen die houdt van organiseren en daar enige ervaring in heeft. De ceremoniemanager moet goed met verschillende mensen overweg kunnen en over tact en diplomatieke vaardigheden bezitten. Geen paniekvogel, maar iemand die het hoofd koel houdt in lastige situaties. Hij of zij moet natuurlijk ook de tijd hebben om er iets moois van te maken. Vaak wordt het (terecht) als een eer beschouwd om als ceremoniemanager te worden gevraagd.

 

In het zonnetje

Vergeet als bruidspaar niet om de ceremoniemanager op de dag zelf ook een beetje in het zonnetje te zetten. Bedank hem of haar persoonlijk of in een speech en koop een leuk cadeau om uw waardering te tonen. Dit zal zeker op prijs worden gesteld.

 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen