Heksenfeest: Hapjes en drankjes, Mee naar huis, Trakteren op school, Films/boeken/cd’s, Buiten de deur


Heksen en tovenaars zijn altijd al superpopulair. Maar door het succes van de Harry Potter-boeken en -film, is het helemaal een rage om een heksenfeest te organiseren. Hier vindt u tips voor een toverachtig feest. We hebben ook een volledig Harry Potter-feest voor u uitgewerkt.

Hapjes en drankjes

Heksentaart
Deirdre: “De taart was versierd met een spinnenweb van dropveters en snoepspinnen erop en in de limonade zaten soort bruisende pilletjes die veranderden in wormpjes (fopwinkel).”

Heksennagels
Janny: “Te gebruiken als nagels van de heks: Buggleschips.”

Griezelpudding
Sarjenka : “Doorzichtige gelatinepudding (te koop in de supermarkt, instant), en daardoorheen slierten gekookte spaghetti (dat zijn wormen) en gekookte zilvervliesrijst (dat zijn maden) stoppen… Gegarandeerd effect.”

Heksenbakker
Rosan: ” Vraag aan je buurman (of -vrouw) om verkleed als heks of tovenaar de taart te bezorgen. Zorg ervoor dat hij/zij een bezem bij zich heeft, dan lijkt het net of hij/zij daarop is gekomen.”

Toverdrank
Paulina: “Doe in een blender bevroren bosbessen, vanille-ijs en appelsap, flink pureren en je hebt een toverdrankje. Wat tovert het dan? Een blauwe tong!”

Griezeldrank
Saskia: “Vul een glas tot 2/3 met cola, doe er een klein bolletje vanille-ijs op, een heel klein beetje rode siroop (bloed) over het ijs laten druppen en afmaken met een snoepworm.”

Heksenbowl
Nicole: “Benodigdheden:

  • 1 pak appelsap
  • 1 fles gingerale
  • beetje Pisang Ambon (voor de groteren) of groene limonade (voor de kleintjes)
  • kiwi`s ( vers of uit blik )

Appelsap, ginger ale en Pisang Ambon of limonade bij elkaar doen. Kiwi`s van schil ontdoen en in smalle schijfjes snijden. Bij de rest doen en smullen maar! De rand van de schaal kunt u mooi versieren door deze eerst in eiwit te dopen, en daarna in kristalsuiker en/of peterselie te dopen.”

Heksenlimonade met heksenpuisten
Sylvia: “Heksenlimonade (groen) met heksenpuisten (slagroom soesjes met daarop een nepspinnetje).”

Heksentaartjes
Brenda: “Heksenlimonade en heksentaartjes maken met spokenroom, gestampte vleermuizen, konijneogen, gekleurde stukjes spook, gekleurde heksennagels.”

Heksenkoeken
Brenda: “Uiteraard werden er heksenkoeken gegeten met gemalen spook en gesmolten slakken (een zelf getekend spook op de poedersuikerbus en een slak op de schenkstroopfles plakken). Als toetje was er spokenijs met drakenbloed (aardbeiensaus).”

Slangen rijgen en snoep toveren
Brenda: “Eerst gingen ze slangen rijgen van ringchips (slangenkop van karton en een touwtje eraan had ik van te voren gemaakt). En daarna mochten ze raden welk griezelsnoepje bij de uitgesproken spreuk hoorde. Dit mochten ze vervolgens uit de pan halen en in hun eigen snoepzakje stoppen. De toverspreuken die ik verzonnen had waren:

  • Gloeiworm – Glibbert overal langs heen en krult zich om je grote teen, zijn naam rijmt op storm, het is een …
  • Slak – Als deze slijmbal ergens heeft gekropen dan moet je uitkijken met lopen, zijn spoor is glibberglad en hij is altijd met zijn huis op pad.
  • Spin – Deze engerd heeft acht poten…
  • Muis – Dit gespuis heeft een lange staart en zegt vaak ‘piep’.
    Kikker – Deze groene griezel kan goed springen en het geluid dat hij maakt lijkt niet op zingen.”
Mee naar huis

Heksendoosje
Deirdre: “Als afscheid kregen ze een spanen doosje mee, waarop een heksenhoofd was getekend met daarin een bijpassend stickertje, een klein fluorescerend insectje, een kikkersnoepje e.d.”

Kleurplaten
Heks Hazel: “Ga door met deze leuke site. Op mijn homepage staan kleurplaten met heksen en griezels. Die kun je uitprinten en aan de kinderen meegeven.”

Diploma en hoed
Greet: “Aan het eind werden onze heksen (met een heksendiploma) naar huis gebracht. De heksenhoed kregen ze als cadeautje mee.”

Bezemlollies
Marjon: “Als bedankje heb ik ‘kermislollies’ gekocht, waar ik met raffia een bezemsteel van heb gemaakt. De vader van een klasgenootje heeft een heks getekend, die tien keer uitgeprint op dik papier (of zoveel je er nodig hebt natuurlijk) en ik heb ze uitgeknipt en bevestigd op de bezemsteel. Zo heb je een vliegende heks en een heerlijke lollie!”

Snoepjes toveren
Monique: “Neem een grote wokpan of een ouderwetse ketel en zorg voor allerlei snoep dat met tovenarij te maken heeft, zoals muisjes, kikkers, slangetjes. Maak bij ieder snoepje een rijm. Na elk rijm mag elk kind het bijbehorende snoepje uit de ketel nemen en in zijn/haar zakje stoppen. Dit gaat door tot er geen snoep over is en de kids een kant-en-klare snoepzak hebben getoverd. Er leuk voor kinderen van 6 -7 jaar.”

Groot magisch heksenboek
Sylvia: “Aan het eind kregen alle heksen een ‘groot magisch heksenboek’ mee (elke heks heeft immers een toverboek) dat ik zelf had gemaakt. De inhoud bestond uit een heksendiploma, een pagina met de groepsfoto, een heksenkleurplaat, heksensoepspreuk, heksendrankrecept en een heksenversje. Je kan er eigenlijk van alles in kwijt, en het is een leuke herinnering aan het feest.”

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

Toverstokjes
Esther: “Voor toverstokjes rolt u kleine rolletjes snoep in gekleurd karton (het stafje). Knip sterren van goud of zilver karton en niet deze eraan vast. Bevestig er nog zilveren slingers aan (met kerst hangen deze in de kerstboom) en klaar bent u.”

Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast.

Annemarie: “Zorg voor veel boeken over heksen en toveren (Platvoetje, Hennie de heks, Lotje is jarig, Abracadabra, Foeksia de miniheks.)”

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen