Hartige Hap: Neplolly, Kralenkunst, Zeilbootjes, Naam en Verschierde stokjes


Neplolly, Kralenkunst, Zeilbootjes, Naam en Verschierde stokjes: Dat een lekkere traktatie niet per definitie zoet hoeft te zijn, bewijzen onderstaande lekkernijen. Zet de oven maar vast aan en leg het kaasmes klaar!

 

Kaas en worst


Neplolly

Marleen: “Vul kleine soesjes met kaascrème. Spuit de soesjes wel plat op de bakplaat, want er moet een houten lollystokje in worden gestoken. Verpak de soesjes in transparant folie en knoop er een krullintje, ballon of kaartje aan vast.  O ja, wel even tegen de kinderen zeggen dat het niet zoet is. Je krijgt vreemde gezichten te zien wanneer ze denken in slagroom te bijten, en het blijkt kaascrème te zijn!”

 

Kralenkunst

 

 

Inge: “Ik maak altijd traktaties van kralen. Van Groenlands Kralenwerk gemaakte kuikentjes, olifantjes, varkentjes. Die worden op een sateprikker gelijmd en voorzien van een stukje kaas en/of worst. Later hoor ik van de kinderen dat moeder ze tussen de planten heeft gezet.”

 

Zeilbootjes

Angélique : “Neem een pakje cheesedippers. Knip van wat steviger gekleurd papier zeiltje. Je kunt hier een tekst op schrijven. Pak het pakje cheesedippers in met bijvoorbeeld vouwblaadjes, steek een sateprikker door de cheesedippers. Evt. kun je aan het zeiltje of het doosje een ballon bevestigen.”

 

 

Naam

Dorien: “Toen onze Rik jarig was, mocht hij zijn ‘naam trakteren’. Ik gebruikte kleine lettervormpjes (te vinden bij bakbenodigdheden) om de R, I en K in worst en kaas uit te duwen. De lettertjes prikte ik, met wat andere lekkere dingen als vruchtjes en augurkjes etc. aan een prikker met versiering. Het is handig alle prikkers verschillend te maken, zodat ieder kind kan kiezen wat het lust.”

 

Versierde stokjes

Mijnie: “Halveer een rode kool, doe er aluminiumfolie omheen en leg hem op een blad. Op (lange) satéprikkers prik je een spekje, een stukje worst, een stukje kaas, komkommer, mandarijntje et cetera. Maak van vilt vingerpoppetjes, met pijpenragertjes door de armpjes, en naar het hoofdje. De handjes waren kleine houten kraaltjes en het hoofd een grote kraal. Goed vast lijmen. Een mutsje van vilt er op lijmen, en de vingerpoppetjes (‘hompeltje en pompeltje’) bovenop de satéprikker bevestigen.”

 

Meer Hartige Hap >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen