Harry Potter-feest: Aankleding


Harry Potter, het tovenaartje met de ronde bril, het litteken op zijn voorhoofd en de verwarde haren, is razend populair. Zowel kinderen als volwassenen verslinden de boeken over de avonturen die hij beleeft op Zweinstein, de hogeschool voor Hokus Pokus, en bij zijn dreuzeloom en -tante. Vier boeken zijn er al verschenen, het vijfde is op komst. Voldoende stof voor een fantastisch Harry Potter-feest!

Opmerking Vooraf:

Wij hebben niets te maken met de HP-film, HP-boeken, HP-fanclub of andere HP-activiteiten. Op deze site vindt u ideeën voor het zelf organiseren van een HP-feestje.

Mailtjes voor Harry Potter, verzoeken om lid te worden van de fanclub of vragen over boeken of films nemen we niet in behandeling. Onderaan deze pagina staan links naar HP-sites die zich wel met dit soort zaken bezighouden. Veel plezier met uw eigen HP-feest!

Aankleding

Entree

Uw voordeur wordt de poortdeur van Zweinstein (hang een mooi bord op!). U kunt ook een bord op uw voordeur hangen met het opschrift: Perron 9 ¾. Dit is het perron waar de tovenaarsleerlingen op de Zweinstein Express stappen.

Zweinstein

Kristy: “Wij hebben van lege koelkastdozen het Zweinsteinslot gemaakt. Hiervoor hebben we dozen aan elkaar geniet, een kwast verf eroverheen en met een mes luikjes en verborgen klapdeurtjes gemaakt. Bij de feestwinkel kochten we katoen dat je kunt uittrekken tot spinnenwebben. Dit hingen we in de dozen en daarin hingen we spinnen, skeletten en muizen. De kinderen (6 jaar) hebben bijna de hele middag in de dozen gespeeld!

Perron 9 3/4

Wilma: “Maak met steentjespapier (kopen of zelf schilderen op behangpapier) onder het bord ‘perron 9 3/4’ een echte muur om doorheen te lopen.”

Anke: “Je kunt met je auto op een plaats gaan staan waar alle gasten langs komen. Je moet dan wel op je uitnodiging zetten dat ze te voet moeten komen. Daar pik je ze op en zegt dat ze met de Zweinstein Express mee mogen.”

De Dikke Dame

Chloe: “Bij de uitnodiging zet je ergens een verborgen wachtwoord. Aan de deur (waar het feest wordt gevierd) hang je een prent van De Dikke Dame. De genodigden bellen of kloppen aan. Je doet de deur op een kiertje open en vraagt het wachtwoord. Als ze het juist hebben, mogen ze binnen. Maar als ze fout hebben, moeten ze 1 minuut buiten wachten (tenzij het regent natuurlijk). Als je geen prent van De Dikke Dame hebt, moet je er èèn tekenen hoe je haar inbeeldt.”

Geesten en spoken

Op Zweinstein zwerven allerlei aardige en minder aardige geesten rond. Misschien is het leuk oudere broertjes of zusjes, nichtjes of buurmeisjes te verkleden als deze geesten en ze een rol te laten spelen tijdens het feest. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Vilder, Foppe de klopgeest, Hr. Hendrik van Malkontent tot Maling, Haast Onthoofde Henk, De Bloederige Baron en Jammerende Jenny. Zij kunnen behulpzaam zijn bij het begeleiden van de spelletjes of op ‘dode’ momenten de gasten ‘entertainen’ (maak hier wel heel goede afspraken over!).

Achtergrondgeluid

Het is ook heel leuk om vooraf een bandje op te nemen met enge geluiden, stiltes en nog meer enge geluiden (gekreun, ge-oehoe, gegil, gefladder en ga zo maar door). Draai dit als achtergrondmuziek in de kamer of op het toilet. Het samen met uw bijna jarige kind opnemen van dit bandje levert gegarandeert een hilarische middag op.

Onder een sterrenhemel

Uw plafond en muren versiert u met (glow-in-the-dark)-sterren. Zo verblijven de leerlingtovenaars net als in de eetzaal van Zweinstein onder een sterrenhemel. Verder kunt u uilen ophangen (of er slingers van maken) en bezemstelen in de hoeken van uw kamer zetten. Ook leuk is het om heel veel witte ballonnen met helium te vullen. Bind er slingers aan vast van wit crepepapier en teken er met een watervaste stift enge gezichten op.

Verkleden

De kinderen worden verkleed in tovenaarscape en tovenaarsmuts. En natuurlijk bent u zelf ook verkleed als tovenaarsmeester(es).

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen