Goed Gevuld: Luchtballonnen en Verstopte doosjes


Luchtballonnen en Verstopte doosjes: Ook van eenvoudige traktaties is iets heel bijzonders te maken. Niet voor niets is het spreekwoord: kleren maken de man. Hier vindt u variaties op het thema zakje vol …

Luchtballonnen

Nicky: “Maak van papier of karton een bakje zoals onder een luchtballon hangt. Plak vier rietjes aan de hoeken van dat bakje vast. Blaas een ballon op en plak deze aan de rietjes. Vul het bakje met de traktatie.”

Désirée: “Koop kleine vierkante mandjes en vul ze met alles wat kinderen leuk en lekker vinden (soesjes, spekjes, aardbeien, kersen, kleine potloodjes). Bevestig de mandjes aan kleine heliumballonnen.” Miranda: “Neem een hardplastic bekertje. Bevestig hieraan drie buigrietjes, met de buigkant boven. Gebruik hiervoor een lijmpistool of plakband. Tussen de gebogen bovenkant doe je een opgeblazen ballon en in het bekertje zelf doe je de traktatie. Eventueel kan je aan het bekertje een poppetje hangen, bijv. Winny de Pooh of een andere kinderster.”

Verstopte doosjes

Zandbakvormpjes (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Petra: “Zandbakvormpjes (4 voor 1 euro) met hierin een doosje rozijntjes. Pak het geheel in cellofaan en doe er een gekleurd strikje omheen met een kaartje met de naam en foto van de jarige.”

Circuswagonnetjes (leuk bij een carnavalsfeest!)

Loes: “Koop een kant en klare ‘circustreintjes-slinger’ (bij boekhandel of speelgoedwinkel). Knip alle wagonnetjes los en schrijf er met gouden stift de naam en leeftijd van de jarige op. Niet er een zakje clowntjeskoekjes onder aan vast. Ziet er heel feestelijk uit en is zo gemaakt!”

Stop de trein

Shirley: “Voor mijn zoontje Remy (bijna 5) maak ik dit jaar een stopbord (van een treinconducteur). Beplak een rond bierviltje met witte karton, snijd een rode cirkel uit en plak die in het midden op het witte karton. Op de (blanco) achterkant plak je in het midden met dubbelzijdige fototape bijvoorbeeld een doosje M&M’s en als ‘stokje’ plak je (weer met dubbelzijdige fototape) een stempelstift direct onder het doosje. Schrijf er dan nog de naam en leeftijd van de jarige bij.”

TIP: Ik heb later een kleine wijziging toegepast: i.p.v. dubbelzijdige plakband heb ik later siliconen(hobby)kit gebruikt, omdat bleek dat de plakband bij flink zwaaien losliet. Voordeel van de kit is dat de stempelstift zonder plakresten losgemaakt kan worden.”

Vlieger (leuk bij een vliegerfeest!)

Knip uit wat steviger gekleurd papier een ruit. Bevestig hier een touwtje aan en maak er drie kleine strikjes in verschillende kleuren aan. Op de vlieger kun je tekst kwijt. Bevestig de vlieger met dubbelzijdig plakband op een pakje drinken, rozijntjes, cheesedippers: eigenlijk op alles wat je kunt bedenken, als de vlieger maar groter is dan de traktatie.

Meer Goed Gevuld >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen