Feesten met Vuurwerk


Vuurwerk is al eeuwen oud. Van oorsprong was het bedoeld om met veel lawaai kwade geesten weg te jagen en geluk te brengen voor de toekomst. Nog steeds wordt over de hele wereld jaarlijks voor kapitalen vuurwerk afgestoken. In Nederland is vuurwerk ook moeilijk weg te denken van Oudjaarsavond. De meeste mensen en kinderen zien het feestelijke er ook van in.

Vuurwerk is veel negatief in het nieuws geweest dit jaar, vooral door ondeskundig afsteken en natuurlijk de Enschede-ramp. U bepaalt zelf of u uw Oud & Nieuw met vuurwerk wilt vieren. Als u hiervoor kiest, hebben wij wat tips voor u verzameld. Deze tips hebben met name betrekking op de vuurwerkregels en persoonlijke veiligheid. Hieronder nog een aantal andere overwegingen.

Kinderen en Dieren

Bereid uw (kleine) kinderen voor op het aankomende geknal. Zonder ze angstig te maken. De echte kleintjes slapen er mogelijk nog wel doorheen. Er zijn ook manieren om uw huisdieren op de herrie voor te bereiden. Vraag advies aan uw dierenarts. Zie de rubriek externe links onderaan deze bladzijde voor websites met tips over dit onderwerp.

Groepsvuurwerk

Informeer bij uw plaatselijke VVV of er op Oudjaarsavond een professionele ‘vuurwerkvoorstelling’ in uw woonplaats wordt gegeven. Dat is heel leuk voor uw (oudere) kinderen. Hou ook uw regionale kranten in de gaten. Bel met uw gemeente als het VVV u niet kan helpen. Er moet namelijk altijd een vergunning zijn aangevraagd voor zo’n voorstelling.

Een ander alternatief is om met uw buurt de vuurwerkinspanningen te combineren. Steek de koppen bij elkaar en bereid het goed voor. Maak een aantal kundige ‘afstekers’ verantwoordelijk voor de voorstelling op een geschikte plek bij u in de omgeving. Stuur van tevoren knallende uitnodigingen. Zorg voor champagne en warme kleding! Door de krachten te bundelen, spaart u ook nog eens het milieu. En het is vriendelijk voor de portemonnee.

Vuurwerk voorpret

Voor de echte liefhebbers die zich al een beetje willen voorbereiden. VanHarte vond de volgende link voor u. Veiliger kan niet…

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen