Feeen-, elfen- en trollenfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Elfenfeest

Annuska: “Wij hebben toen onze oudste dochter Sanne zes werd een elfenfeestje gehouden. De kinderen werden ontvangen in het paleis van de elfenkoning. De ramen aan de voorkant waren een bos (karton met echte bladeren op de ramen) en aan de achterzijde hadden we van karton een elfenkasteel gemaakt.

De kinderen moesten komen in T-shirt en mallot. Jurkjes hadden wij gemaakt op simpele wijze van glanzende stof. Voor de jongens hadden wij hetzelfde pakje alleen korter en in een andere kleur. De meisjes moesten zelf hun vleugeltjes, kroontjes en stafje maken en de jongens gingen een Robin Hood muts en zwaard versieren. Daarna hebben wij elfenelixer gemaakt van kindercider en stukjes appel. Ook hebben wij een elfenverhaal voorgelezen.

We hadden ook goudpoeder en de kinderen zaten zo in het spel dat ze dachten dat we net als Peter Pan zouden gaan vliegen. Dit was zo schattig. We hadden tijd te kort. Toen de kinderen naar huis gingen, kregen ze een flesje goudpoeder mee en een ‘kristallen’ dauwdruppel (zo’n glazen druppel die je wel eens in de kerstboom hangt). De taart hadden wij zelf gemaakt en dat was een kasteel.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen