De romantische aanpak


Het is duidelijk dat er meer dan genoeg soorten voedsel en kruiden te bedenken zijn die bij een romantisch Valentijnsdiner passen. Er is keus genoeg dus voor een uitgebreid buffet of een romantische picknick voor de open haard. Maar ook de entourage is van belang. Eten bij fel daglicht in een rommelige woonkamer met krijsende kinderen vinden maar weinig mensen echt romantisch.

Opgeruimd en ontspannen

Ruim uw huis op, zorg voor een mooi tafelkleed, servies en glaswerk. Steek wat kaarsjes aan, dim het licht en leg de hoorn naast de haak. Kies een rustgevende geur wierrook om te branden. Zorg voor mooie muziek op de achtergrond. Natuurlijk zorgt u ervoor dat u zelf ook fris ruikend en in schone, makkelijke kleren verschijnt. Een lekker geurtje (maar niet te nadrukkelijk aanwezig!) maakt het af. Misschien heeft u nog tijd om een kapper of schoonheidsspecialist te bezoeken. Zo slaat u twee vliegen in een klap: u bent heerlijk ontspannen en ziet er tot in de puntjes verzorgd uit.

Heerlijk genieten

Als uw geliefde binnenkomt, staat alles gereed. U heeft uw gerechten zo ver voorbereid, dat u niet het grootste deel van de avond zwetend achter uw fornuis hoeft te staan. Nee, u kunt op uw gemak genieten van een heerlijk (alcoholhoudend) aperitief. U heeft natuurlijk van tevoren uitgezocht wat uw geliefde graag drinkt!

Sluit het diner af met een bijzondere koffie (Irish of in een andere variant) met een mooi schaaltje heerlijke chocolade. Chocolade bevat een stimulerende stof die wat weg heeft van caffeïne. Met mate gegeten geeft het u weer nieuwe energie. Die u wellicht later op de avond nog nodig hebt…

De ochtend erna

Is uw geliefde blijven slapen, dan verrast u hem of haar natuurlijk ‘s ochtends met een heerlijk ontbijt. Ook hiervan maakt u met wat kleine moeite een romantisch samenzijn. Dek de tafel, zorg voor vers vruchtensap in mooie glazen en zachte muziek op de achtergrond. Croissantjes met jam en een gekookt eitje zijn voor velen voldoende na zo’n avondvullende maaltijd. Een pot verkwikkende ontbijtthee en een chocolaatje sluiten het ontbijt af.

Meer Valentijnsdiners voor Verliefden >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen