Dagelijks leven


U en uw partner delen hetzelfde beroep. Misschien heeft u elkaar zelfs via uw werkkring leren kennen. Of u hebt dezelfde hobby. U bent beide bijvoorbeeld verzot op Formule 1 racen (als deelnemer of als toeschouwer). Waarom zou u niet overwegen om uw gezamenlijke passie als thema voor uw bruiloft te kiezen? Hoe u dit aanpakt? Hieronder volgen twee voorbeelden.

 

Hobby: motorrijden

Motor rijden is uw beider passie. Dan heeft u geluk, want het is ook direct een heel leuk en bruikbaar thema voor een bruiloft. Zeker als zich in uw familie en vriendenkring veel motorfans bevinden. Uiteraard wordt het vervoer van bruidspaar en gasten – in ieder geval gedeeltelijk – verzorgd op motoren. Motorrijden wordt geassocieerd met stoer. Pas uw muziekkeuze hierop aan. Denkt u bijvoorbeeld aan ‘Wild Thing’ van The Troggs of ‘Born to be Wild’ van Steppenwolf (cd-tip: Harley Davidson Road Songs). Omlijst uw feest met stevige rockmuziek afgewisseld met ballades. Een modelmotor mag op de bruidstaart uiteraard niet ontbreken. Afbeeldingen van motoren kunnen zowel op het drukwerk als op een website worden gebruikt. Ook bij het visueel vastleggen van de bruiloft, spelen motoren een grote rol. Uw fotograaf heeft hierover vast originele ideeën. Kies een lokatie en catering die een combinatie zijn van stoer en romantisch. Denk bijvoorbeeld aan een café waar een zaal aan vast zit en serveer stevige gerechten met eenvoudige dranken. Decoreer alles met motoraccessoires en plaats een echte motor (die van u?) als pronkstuk in de zaal. 

 

Werk of hobby: kunst

Bent u beide werkzaam in de kunstbranche of is kunst kopen of kijken uw gezamenlijke passie? Misschien is een Kunstbruiloft iets voor u. De uitnodiging laat u ontwerpen door een aankomend kunstenaar. Waarbij u de contactgegevens van de kunstenaar natuurlijk op de uitnodiging vermeldt. U kunt – eventueel naast een fotograaf – een sneltekenaar vragen om de dag en uw gasten vast te leggen. Ook de taart en het eten kunnen kunstwerkjes worden. Besteed dus veel aandacht aan de presentatie. lokaties voor recepties en feesten zijn vast wel te vinden bij een galerie, museum of kunsthal. Lukt dit niet, kies dan een stijlvolle, neutrale lokatie en vraag (beginnende) kunstenaars te exposeren in een aparte ruimte. In plaats van een receptieboek spant u een groot doek. Uw gasten kunnen zich hier naar hartelust op uitleven. Voor de jongste gasten legt u een kleur- op schetsboek neer. Passende bedankjes zijn een tekenblok met potlood, boetseermateriaal of verf. Hierbij doet u dan bijvoorbeeld een kaartje met de gegevens van de Kunstuitleen en / of de Museumjaarkaart.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen