Creatieve cakejes: Dierentuin, Dobbelsteen, Fototoestel, Friet, ijs, Caro en Indianententen


Dierentuin, Dobbelsteen, Fototoestel, Friet, ijs, Caro en Indianententen: Cakejes, soesjes en broodjes zijn een ideale traktatie. U versiert ze in een handomdraai en er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten of mogen. De populariteit van cake als traktatie blijkt ook wel uit het aantal inzendingen.

Themacake

Dierentuin

Liesbeth: “Deze traktatie kan heel goed een avond van tevoren worden klaargemaakt (wel in plastic pakken!). Neem kant-en-klare cakejes en scheur twee velletjes eetpapier op maat. Leg de velletjes eetpapier op de cakejes. Neem een grote winegum (bijvoorbeeld in de vorm van een dolfijn bij een dierentuinfeestje of een tennisracket bij een sportfeestje), en maak deze door het eetpapier heen met een prikker vast in het cakeje.”

Dobbelsteen

Stefanie : “Bak cake en snij hier vierkanten uit. Doop ze in chocoladesaus en maak er met Smarties stippen op.”

Egel

Gerda: “Koop of bak kleine cakejes. Breek zoute stokjes doormidden en steek deze in de cakejes. Doe op elk cakeje twee rozijntjes als ogen en je hebt leuke egeltjes.”

Fototoestel

Petra: “Pak een plakje cake en doe die een zilverfolie. Doe hierop aan de voorkant een smiley en bovenop een kokindje (dropje). Nog een dropveter of aardbeienveter eraan, en klaar is je fototoestel.”

Friet

Bep: “Koop plastic frietbakjes, een cake (of bak er zelf één) en een spuitbus slagroom. Snij voor ieder kind een plakje cake in ‘frietjes’ en doe deze in het frietbakje. In de klas kan er voor de liefhebbers mayonaise (slagroom) op worden gespoten. Doe er nog een plastic frietvorkje bij. Variatie: je kunt ook puntzakjes vouwen en hier de frietjes in doen.”

Ijs (leuk bij een winterfeest!)

Anneloes: “Koop lege ijsbakjes en vul deze met ongeveer twee eetlepels cakebeslag. Je kunt ze nu gewoon in de oven bakken. Als versiering een parasolletje, chocoladedip of wat Smarties erop.”

Caro: “Maak cakebeslag volgens de gebruiksaanwijzing op een pak cakemix. Vul eetbare ijsbakjes met dit beslag, 3/4 vol is genoeg. Bakken volgens de aanwijzingen voor kleine cakejes. Als het is afgekoeld gekleurd glazuur over de ijsjes kiepen, parasolletje erin en klaar.”

Indianententen (leuk bij een indianenfeest!)

Annette: “Voor mijn zoontje heb ik al een paar keer indianententen gemaakt. Je moet òf uit cakeplakken rondjes steken òf ronde cakes bakken (in lege limonadeblikken). Uit vellen gekleurd ’eetpapier’ (ouwel) halve cirkels knippen. De rechte kanten tegen elkaar houden (er ontstaat een trechtertje) en het puntje van de trechter eraf knippen. Aan de rechte kant met een perforator 2 x 2 gaatjes maken. Stukje dropveter pakken, papier tot tentje vouwen en de dropveter kruislings door de gaatjes halen. 3 Pepsils (zoute stokjes) als tentpalen in de cake steken, ‘tentje’ er over schuiven. Succes verzekerd!

Ik heb i.p.v. ouwel ook wel eens gewoon gekleurd papier gebruikt, waar ik van te voren met indianenmotieven en de naam en de leeftijd van mijn zoontje op had geprint. En in de indianententen wijngum indiaantjes gezet.”

Meer Creatieve Cakejes >> 1 2 3 4 5 6

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen