Carnaval 1


Vooral beneden de grote rivieren en in Belgie begint in februari/maart het grote feesten. Dagenlange kroegentochten zonder onderbreking en even alle zorgen aan de kant.

De aanloop tot dat grote feest begint al veel eerder. Op 11 november wordt bijvoorbeeld al Prins Carnaval gekozen. Wij spraken met Prins Jan IV van de Stoppelkaters over het Prins-zijn. Ook vroegen we President Bjorn van dezelfde vereniging hoe dat nou eigenlijk werkt in zo’n vereniging.

Naast deze personen op de voorgrond, werken er tientallen mensen keihard op de achtergrond. Vele vrijwilligers houden zich bezig met voorbereidingen op en het begeleiden van allerlei Carnavalsactiviteiten. Lees bijvoorbeeld eens het verslag van Joan om een indruk te krijgen.

Heeft u nog geen kostuum voor Carnaval? Dan wordt het tijd voor onze snelle verkleedtips. En lees ook wat Henk van Zon, eigenaar van Van Zon Feestartikelen, spot als trendy en hot.

Met de VanHarte FeestPlanner voor Carnaval heeft u een leidraad voor de voorbereiding op het Carnaval. De VanHarte Tip Top Tien voor Carnaval helpt u het feesten ongeschonden door te komen.

Bier is de traditionele Carnavalsdrank. Daarom verzamelden we ook nog een paar praktische anti-katertips voor u.

En we zochten voor u uit waar we dit feest eigenlijk aan te danken hebben. De oorsprong van het Carnaval ligt waarschijnlijk bij de oude Grieken.

Geen Carnaval zonder muziek. VanHarte sprak vorig jaar met Marcel Alberts van DweilorkestenNet. Wat is een dweilorkest, hoe is het om in een dweilorkest te spelen en waar moet u op letten bij het uitzoeken ervan?
Jarig in de Carnavalsperiode? Geef een Carnavalsfeest! We bedachten er een voor kids en een voor tieners.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen