Cadeaus in de praktijk


Hier verzamelen we alle kindercadeautips die we ontvangen van VanHarte-bezoekers. Alles wat stralende oogjes en blije gezichten opleverde is hier te vinden. Maar ook de minder geslaagde presentjes zijn het vermelden waard. Zo behoeden we andere bezoekers voor miskopen.

Maak het zelf!

Fenne: “Maak zelf een leuk cadeautje. Schuur stukken hout tot blokken, maak van een oude lap een mooie knikkerzak of doe er een speksteen in die je makkelijk kunt opschuren. Zaag een dikke tak in plakjes en schuur deze op. Kun je mooie torens mee maken. Beschilder een sigarendoos en doe er toverstenen in of mooie schelpen. Echte ‘schatten’ kun je een kind nooit teveel geven! Brei of naai een kleertjes voor pop of beer. De meest simpele dingen hebben kinderen juist niet meer. Spaar kleine verpakkingen voor in een winkeltje. Bak broodjes in kleine fruit- of groentevormpjes, laat ze hard worden, verf ze en vernis ze. Kortom, er is genoeg te bedenken dat kinderen mooi vinden.”

Genoeg speelgoed

Margreet: “Ons dochtertje Nathalie wordt binnenkort 1 jaar. We zijn heel dankbaar dat ze kerngezond is. Daarom schreven we op de uitnodigingen naar opa’s en oma’s , familie en vrienden: Kadotip: nog een rammelaar? Nog meer knuffels? Nathalie heeft voorlopig genoeg speelgoed. Daarom staat er een ‘spaarpot’ op tafel voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds.”

Geld

Hanneke:”Als je het ook zat bent om van die rotzooi te krijgen (het springtouw, elastiekjes, het badschuimpje), vraag dan enveloppen met geld aan kinderen die op het kinderfeestje komen. Dit jaar hebben we dat voor het eerst gedaan bij de negende verjaardag van onze dochter. Als vijf kinderen 7,50 geven, kun je iets veel leukers kopen dan vijf losse prulletjes. Een groot succes, veel kinderen uit haar klas hebben het inmiddels overgenomen.”

Abonnement

Pauline:”Voor een ouder kind is het misschien leuk een abonnement op een tijdschrift te geven. Pak de laatste drie nummers in met een bijpassend cadeautje. Bijvoorbeeld een nieuwe voetbal bij een sporttijdschrift, een sieraad bij de Tina, een Pooh-knuffel bij het Disneyblad, etc.”

Kookstudio

Pauline: “Stuur ze naar kookstudio ‘Bouquet Garni’ in De Klomp, ten noorden van Veenendaal. Daar hebben ze ook kinderarrangementen. Het is niet goedkoop, maar wel ontzettend leuk en goed georganiseerd.”

Cadeau-overzicht

Irene: “Vaak vragen ze ‘wat wil de jarige als cadeautje?’ Hiervoor heb ik een handig systeem. Uit een oude speelgoedcatalogus knip ik de dingen die mij leuk lijken voor het kind. Deze knipsels plak ik met prijs en al in een uitscheurboekje. Gasten kunnen dan iets uitzoeken. Het bijbehorende briefje scheuren ze eruit. Zij weten meteen wat het kost en waar het te koop is en de jarige krijgt precies wat hij wil en geen dubbele cadeaus. Ook handig met Sinterklaas.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen