Buiten de deur in de praktijk 8


Wij horen graag alles over uw ervaringen met kinderfeestjes buiten de deur. Wat ging er mis, wat was fantastisch? Uit de verhalen die we tot nog toe ontvingen, blijkt in elk geval al één ding: kastelen spreken tot de verbeelding!

Vrolijke huifkartocht

Yvonne: “Voor de vijfde verjaardag van onze tweelingjongens hebben we een huifkartocht georganiseerd. Een week voor het feest zijn we met de verhuurder de route gaan verkennen. We zochten een mooie open plek in het bos, die makkelijk te vinden zou zijn voor diegene die tussendoor zijn opwachting moest maken.
Op de dag van het feest had ik allerlei lekkere picknickhapjes gemaakt en gekocht en reden we bepakt en bezakt met de hele meute (14 kinderen) naar de huifkarverhuurder. De kinderen mochten meehelpen het paard voor de huifkar te zetten en daar gingen we. Bloedspannend vonden ze het. Na drie kwartier waren we vlak bij de open plek in het bos. Opeens zag een kind iemand aan de weg zitten die er wel erg raar uitzag. Het was een clown die we ook hadden gehuurd.
De clown vroeg of ze een eindje mee mocht rijden. Ze zat er namelijk al uren. Zo zijn we naar de open plek gereden, picknicktafel klaargezet, taart gegeten en samen met de clown gedronken en spelletjes gedaan.”

Loevestein

Cora: “Wij zijn met het verjaardagspartijtje van onze zoon Lars (8 jaar) samen met nog drie vriendjes naar Slot Loevestein geweest. We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar het was in één woord fantastisch! De jongens hebben genoten van de verklede kinderrondleiding en de verhalen van Esmeralda die beweerde al minstens 600 jaar oud te zijn.”

Kleien

T. Wesselink: “Het is een leuk idee om met een kinderfeestje te gaan kleien buiten de deur. Ik geef kleiles aan kinderen na schooltijd en daarbuiten komen er vaak een stuk of 10 kinderen met een partijtje kleien. Meestal hebben ze thuis al limonade en taart gehad, zodat ze bij mij echt voor het kleien komen. De jarige krijgt een aardigheidje, mag de kleur van de klei uitzoeken en ik geef ze een “opdracht”. Een  uur lang zijn ze fantastisch bezig. Tussendoor noem ik een naam en diegene mag een rondje maken om bij de andere kinderen te kijken. Na ca. anderhalve week heb ik het gebakken en ingepakt klaarstaan. Een groot succes tot nu toe.”

Darling Market

Bart en Ineke: “Wij hebben al een paar jaar goede ervaring met het organiseren van een kinderfeest in Darling Market in Rijswijk. Dit is een soort etnische markt met daarbij een grote overdekte ‘sluipdoor-kruipdoor’ kinderspeelplaats. Je kan er ook frisdrank en patat en simpele snacks kopen, en in het weekeinde zijn er een poffertjeskraam en andere eetgelegenheden in Darling Market zelf. Voor kinderen vanaf een jaar of zes.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen