Bruidssuiker & Co in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Bedankkaart 

Carola: “Een bedankkaart met daarin een trouwfoto die ‘s ochtends wordt gemaakt. Er zijn fotografen die er dan voor zorgen dat de bedankkaart inclusief foto ‘s avonds kan worden gegeven aan de gasten.Zo hebben de gasten direct een leuke trouwfoto van jullie thuis!”

Klop nog eens bij ons aan

Roswitha: “Een mini-garde met een kaartje waarop staat: ‘klop nog eens bij ons aan.'” 

Kom nog eens op de koffie

Jolanda: “Wij gaan nog trouwen en we hebben als bedankje het volgende bedacht: een plastic bol 7 cm (in 2 helften), gevuld met een theezakje, koffiebonen, pepermuntkussentjes en een minikalender waarop onze trouwdatum met rood is omcirkeld. Wit lint door oogje, kaartje met de tekst ‘het was gezellig, kom nog eens op de koffie’. Een strikje maken van het lint en uiteinden schuin afknippen zodat het mooi over de bol valt. We hebben nu al voorpret met het vullen van al die bollen…..”

Kleverige bedankjes

Bruidje: “Je kent ze vast wel, kleine vierkantje magneetjes met diverse teksten. Wij hebben voor alle gasten van die magneetjes besteld met de tekst: “een klein cadeautje behoudt de vriendschap, een groot cadeau bederft het ook niet”. Deze hebben we zelf in zakjes gedaan, dichtgemaakt met lint en een zelfgemaakt kaartje eraan. We moeten nog trouwen, dus ik heb natuurlijk nog geen reacties gehad, maar de mensen in de winkel waar we het besteld hebben, waren erg enthousiast en vinden het superorgineel. Dit hadden ze nog niet gezien.”

Geen hoofdpijn

John: “Onze vriendin is verpleegster en als afscheid van hun bruiloft gaven ze ons een pillendoosje met als opdruk: ‘Voor ons was het fijn, voor u morgen geen hoofdpijn.’ En op de andere kant hun adresgegevens.”

Corine: “Koop kleine glazen potjes. Daar kan je bijvoorbeeld gemalen koffie in doen met een aspirine. Met een bedankkaartje eraan vast met de tekst ‘Dit is voor morgenochtend’.”

Nakaarten

Bianca: “Wij geven onze gasten spelkaarten mee met daarop de tekst: ‘Kom nog eens nakaarten!’ Wij wilden ze namelijk iets meegeven dat door iedereen wordt bewaard en persoonlijk is (wij kaarten graag een potje).”

M&M

Monique: “Onze namen zijn Marcel & Monique. Wij hebben onze gasten verblijd met kleine zakjes M & M´s, uit een mandje met bruidstule.”

Zeep en champagne

Jacqie: “Wij hebben onze bruiloftgasten een zeepje in de vorm van een hartje gegeven. Deze hebben we zelf verpakt in tule met een kaartje en strikje eraan. Als extra hebben we er clowntjes (voor in de letterbak) aan vastgemaakt. Voor de ceremoniemanager en getuigen hebben we een klein flesje champagne voorzien van een kopie van onze trouwkaart. Het leuke van deze cadeautjes is dat, hoewel ze kunnen worden gebruikt, niemand dat lijkt te doen. Ik kom bij familie nog steeds ‘onze’ zeepjes tegen.”

Wittebrood

Irene: “Op onze trouwdag vorig jaar wist ik niet welk bedankje ik de receptiegasten wilde geven. Totdat een bevriende bakker met een leuk idee kwam: kleine, witte broodjes. Wel origineel dacht ik. De avond ervoor hebben we ze in folie verpakt met gezellige strikjes eraan. De bedanktekst stond op een prikker die je er zo in kon steken. Zelfs nu zie ik ‘onze’ witte broodjes nog bij kennissen staan. Zij hebben het broodje namelijk in de oven gedroogd.”

Feestwijn

Doke: “Voor het 40-jarige huwelijksfeest van mijn schoonouders heb ik kleine  (eenpersoons) flesjes witte en rode wijn gekocht (onder meer te koop bij Albert Heijn). Deze heb ik voorzien van een zelfgemaakt etiket. De etiketten heb ik ontworpen op de computer, waarbij ik qua stijl heb aangesloten bij hun uitnodigingskaart. Verder heb ik er, namens het bruidspaar, een bedankje op gezet. Daarin hebben we verwerkt dat we hopen dat de gasten, onder het genot van een lekker glaasje wijn, terug kunnen kijken op een gezellige dag.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen