Bloedheet en bibberkoud: IJsmandjes, Dampende schaal pannenkoeken, Poffertjes, Zelfgemaakte gehaktballetjes en Warme broodjes


IJsmandjes, Dampende schaal pannenkoeken, Poffertjes, Zelfgemaakte gehaktballetjes en Warme broodjes: Warme hapjes of bevroren ijsjes zijn niet op alle scholen welkom. Overleg daarom altijd eerst met de leerkracht. Soms moet het tijdstip van trakteren worden vervroegd of verlaat om te voorkomen dat uw jarige job koude hapjes en gesmolten ijsjes uitdeelt.

IJsmandjes (leuk bij een winterfeest!)

Pauline: “Koop ronde bekertjes met roomijs. Doe ze in leuke bekertjes (bijv. Winnie the Pooh). Knip van gekleurd karton smalle repen en niet die in een boog aan de bekertjes vast, zodat je een soort mandje krijgt. Schrijf van tevoren de naam en leeftijd van de jarige job op het karton”

Dampende schaal pannenkoeken

Clasina : “Mijn zoon en dochter zijn op dezelfde dag jarig (2 jaar leeftijdsverschil). Onze school heeft een continurooster, zodat iedereen overblijft. Al 2 jaar heb ik gezorgd dat er in de lunchpauze van de meesters en juffen een dampende schaal pannenkoeken klaarstond met servetjes, suiker en stroop. Het is wat moeite, maar voor 2 kinderen tegelijk mag dat wel vind ik. De kinderen hadden een kaartje bij zich met het klassen rondgaan waarop stond dat er een verrassing in de lerarenkamer stond te wachten… Een kroketje werd een vorig jaar ook erg op prijs gesteld!”

Poffertjes

Marjon: “De meeste kinderen vinden poffertjes lekker. Bak de avond voordat je kind moet trakteren poffertjes. Verwarm ze in de magnetron en wikkel de schaal in doeken. Op school over bordjes verdelen, een leuk prikkertje erbij steken en smullen maar.”

Zelfgemaakte gehaktballetjes

Betty: “Wat ik vaak maak, en waar ik altijd leuke reacties op krijg, is een schaaltje/bekertje met zelfgemaakte gehaktballetjes (gekruid) en een sausje (bv. salsa). Ook drumsticks heb ik wel eens gebraden. Ik doe altijd iets hartigs, want ze krijgen inderdaad erg veel cake en koeken.”

Warme broodjes

Ria: “Mijn zoon trakteerde de juffen en meesters op broodjes. We hebben een grote mand bekleed met een geblokte theedoek en gevuld met verschillende soorten broodjes. Ook heeft hij wel eens getrakteerd op pakjes drinken.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen